2348 дней назадВЕРА

Здравствуйте. Прошу Вас помочь мне найти решение проблемы. Дело в том, что я хочу установить спутниковую антенну на крышу пятиэтажного дома. Живу я на пятом этажа. Фактически антенна будет располагаться над моей квартирой. Квартира приватизирована. В доме создано Осбб. Обратилась к председателю за ключом от чердака, которая сказала мне, что законом запрещено устанавливать антенну на крышу. В ответ на мою реплику о том, что антенна будет над моей квартирой, сказала, что будет собирать заседание правления, где они будут голосовать, разрешить мне или нет. Другого варианта у меня нет. Квартира угловая, стены утеплены, прикрепить не смогут на стену. Крыша в доме плоская. Заранее благодарна.

Голова ОСББ правий, ви є власником квартири, але не даху, оскільки це вже є спільною сумісною власністю всіх власників квартир, тому якщо детально в це питання вникати, будь-які питання щодо використання покриття будівлі, мають вирішуватися за згодою всіх співвласників або на засіданні ОСББ, який представляє інтереси співвласників квартир в будинку. Ч. 2 ст. 382 ЦК України: усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав.

Юрій

...по суті ви є власником 1/п частини будинку, так написано у вас у свідоцтві на право власності, а не квартири, а це є різні речі... Ви користуєтесь чужим, а вони вашою часткою майна, яка є за межами вашої квартири.. ...

У свідоцтві про право власнісності написано, що автомр питання є власником квартири, а не 1/п будинку, оскільки мова іде про БАГАТОКВАРТИРНИЙ житловий будинок, а не про п"ятиповерховий житловий будинок.

~= А Д В О К А Т =~

На стену крепить антенну возможно даже на утеплённую и так вы решите все проблемы.

При написании ответа используется разметка Markdown.