2348 дней назадАноним

Лупол, рухаючись на автомобілі, порушив правила дорожнього руху і почав обганяти під заборонювальний знак вантажний автомобіль. При виконанні цього маневру він виїхав на зустрічну смугу. По цій смузі рухались «Жигулі» з двома особами. Щоб уникнути зіткнення , водій «Жигулів» різко повернув праворуч і натиснув на гальма. Автомобіль викинуло на тротуар, де він збив на смерть трьох осіб. Зробіть юридичний аналіз цієї ситуації.

В соответствие с п.12.3 ПДД Украины водитель, при обнаружении опасности для движения (не препятствия), должен применить торможение на занимаемой полосе, т.е. ему не дана возможность применять отвороты рулевого колеса в отличие от случая, когда водитель обнаруживает препятствие. В данном случае, движущийся навстречу некий "Лупол" являлся для водителя Жигулей "опасностью" и поэтому водитель Жигулей должен был применить торможение на занимаемой полосе. Это вкратце. Ситуация именно Вашего случая требует намного большего изучения. Ситуации, в которых водитель Жигулей может быть не виноват, бывают. Вам необходимо обращаться к адвокату, который разбирается именно в ДТП, как бывший следователь или эксперт. Найдите такого адвоката в своей местности и он, углубившись в материалы дела, сможет дать Вам более грамотную оценку.

~= А Д В О К А Т =~

За смерть трьох осіб в даній ситуації все одно буде відповідальність водія Жигулів (навіть якщо і спільна з водієм Лупол, який створив аварійну ситуацію).

Не згоден з Анатолієм Миколайовичем, адже я з 2004 року займаюсь тільки дорожньо-транспортними пригодами і зі 100-% впевненістю стверджую, що випадки невинуватості таких водіїв, як в даному випадку водія "Жигулі", є. Але таку невинуватість набагато легше добитись на стадії досудового розслідування і це не залежить від наявності великих коштів. Хоча, звісно, для залучення сторонніх експертів та для оплати послуг адвоката кошти потрібні. Що стосується цивільної відповідальності (яка не така страшна, як кримінальна), то у відповідності до ч.2 ст.1188 ЦК України дійсно, водій "Жигулів" теж повинен нести матеріальну відповідальність. Але в 99,99 % випадках позов заявляться лише до винного водія.

При написании ответа используется разметка Markdown.