2333 дня назадАноним

Чи може ненормований робочий день тривати 9 годин 40 хвилин і так два тижні підряд з понеділка - по суботу включно? тобто в сумі 56 годин на тиждень? чи це є правомірно?

~= А Д В О К А Т =~

Не може, але оскільки він ненормований, то вважається що перевищення годин немає.

суть роботи при ненормованому робочому дні - полягає в тому, що працівники, для яких він встановлений, можуть за розпорядженням роботодавця залучатися до виконання своїх трудових функцій за межами встановленої для них тривалості робочого часу лише епізодично і тільки тоді , коли це обумовлено інтересами роботодавця

Аноним (автор вопроса)

тобто при вище згадуваному графіку роботи - це не законно? бо це систематично(часто) застосовується ненормований графік?

Аноним (автор вопроса)

скількі днів підряд при такому режимі роботи можна вважати ненормований робочий день -сатичним

~= А Д В О К А Т =~

Його особливвість в тому, що він ненориований і може триаати протягом всього терміну роботи. Якщо не влаштовує - змініть роботу, посаду з нормованим. Наприклад директор відпочиває, а йому звонять вночі і кажуть "привезли труби" і треба по них прийняти рішення, де розвантажити, як їх потім охороняти, як їх прийняти у поставщика по кількості і якості тощо. То що директор (у якого ненормований день) скаже "вибачте, я зараз відпочиваю і мені ваші труби до лампочки, приходьте завтра"??? Якщо він так скаже, то вже зразу може шукати собі іншу роботу. А міг би ще працювати!!

авторе, а ким Ви працюєте?

Ненормований робочий день встановлюють для окремих категорій працівників, зокрема: управлінського, технічного, іншого персоналу; робота яких не піддається обліку в часі (керівники, ревізори тд).

На підприємстві список посад працівників з ненормованим робочим днем розробляють при укладенні колективного договору

А якщо Ваша компанія просто вирішила, що у всіх ненормований робочий день і це постійно, то є незаконним

Додам, працівника з ненормованим робочим днем може бути залучено роботодавцем до роботи після закінчення робочого дня встановленої тривалості. Таке розпорядження роботодавця працівник зобов’язаний виконати.

Відповідно, просіть ознайомлення з відповідним розпорядженням і навіть робіть з нього копію. А немає розпорядження чи ознайомлення з документом про ненормованість, немає і обов*язку працювати понад норму!

~= А Д В О К А Т =~

Автор все зрозумів, що його питання - "торба" і "здувся"....

Євгеній

Добрий день. Скажіть, будьласка, чи повинна бути обов'язково обідня перерва в школі наприклад: 12-00 до 13-00?

При написании ответа используется разметка Markdown.