2331 день назадМар"яна

Я є громадянкою України та проживаю в Швейцарії протягом останніх 8 років. В звязку з одруженням я змінила прізвище та повинна наразі змінити всі документи. Для заміни закордонного паспорта я почала процедуру оформлення внутрішнього паспорта України по місцю прописки (м. Вашківці Вижницького р-ну Чернівецької обл) Внутрішній паспорт був готовий 22.11.2017, але мені його не віддають (за вказівкою особисто начальника Вижницького паспортного столу) на руки так як требують віддати для знищення мій закордонний паспорт, чого я зробити не можу так як в такому випадку я не зможу повернутися в Швейцарію де постійно живу і працюю. В звязку з чергами на оформлення закордонного паспорта (я маю інформацію що строки термінового оформлення наразі становлять 1.5 місяці) я не маю можливості оформити закордонний паспорт в Україні також. Як вирішити це питання?

А ніяк, Ви вже змінили призвіще - тобто ви є іньша особо та Ваш закордонний паспорт відповідно є недійсним.

~= А Д В О К А Т =~

Вам потрібно було не змінювати прізвища і все було б добре. А вихід є. Ви маєте право втратити закордонний паспорт (якщо він вам так дорогий) і почати спокійно процедуру оформлення нового (замість втраченого) закордонного паспорта. Але справді ваш "втрачений" паспорт формально є недійсний, хоча деякий час про це може ніхто не знати, якщо вам це допоможе. А незаконні дії начальника паспортного столу можна оскаржити - оскільки ніхто не має право не віддавати вам ваш документ - посвідчення особи.

Мар"яна (автор вопроса)

Дуже вдячна за відповіді та поради!

~= А Д В О К А Т =~

Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.