2330 дней назадУльяна

моя мати купила будинок, заплатила гроші за нього, колишня господарка (наша родичка) написала "розписку" що отримала гроші за будинок, але абсолютно не яких документів не віддала, сподівалися що не буде проблем, але зараз вона хоче все забрати, чи можливо зараз доказати що це наш будинок?

Дуже і дуже складно буде доказати купівлю будинку, легше буде повернути гроші як отримані без правової підстави. Але в тому, чи другому випадку потрібно звертатися в суд.

Ульяна (автор вопроса)

чи можливо зараз оформити купівлю-продаж через нотаріуса враховуючи те що будинок все уплочений ?

Можливо, основне, щоб було бажання і документи.

Аноним

Можно оформить через нотариуса ЕСЛИ: 1. продавец согласна (а она не согласна как вы пишите) 2. У продавца есть свидетельство о праве собственности на этот дом ( а оно есть?)

~= А Д В О К А Т =~

Ні, якщо немає згоди іншої сторони - то тільки через суд. Та ще й "в догонку" з заявою в поліцію про шахрайство спробувати звернутись - "кримінального" результату не буде скоріш за все, але сама "процедура" корисно відволіче сили та ресурси щоб цивільну справу легше просунути до позитиву. Хоча чисто теоретично і шахрайство тут є - адже вона брала гроші за будинок "по-родинному", наперед готуючись обманути та не віддати ні гроші, ні будинок. Що це якщо не шахрайство?? Проте важко (але ж не неможливо!) буде доводити мотивацію шахрайства, ось в чому "фокус". Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

АНАТОЛІЙ МИКОЛАЙОВИЧ * advocate-s@i.ua * 095 0870419 опять водит клиентов в 3 соснах...

~= А Д В О К А Т =~

Какое-то слабоватое возражение, как будто "каши не поел". Ведь нужно аргументы приводить, а не просто "поболтать" ни о чём. Хоть клаву немного больше понажимай, чем даже не три сосны, а всего лишь два слова.

Денис

Можно оформить если есть документы на дом . А это вряд ли . В деревнях мало кто оформляет дома .

варіанти два: поговорити з власницею, яка отримала кошти щодо оформлення будинку належним чином, звернутись з документами до нотаріуса і якщо все добре з документами та є бажання власниці на оформлення, підписати належним чином договір; якщо власниця не бажає здійснювати зазначене, стягнути з неї у судовому порядку сплачені за будинок кошти. Вирішення другого варіанту залежить від того, чи розписка нормально складена, якщо ні, свій шанс зробити все добре і не втратити грошей Ви пропустили, бо не звернулись до юриста "до" передачі коштів

якщо складеться на користь другого (судового) варіанту, звертайтесь, допоможу не дорого

~= А Д В О К А Т =~

Все таки варіант заяви в поліцію про шахрайство - самий оптимальний, даремно від нього відмовляєтесь. Адже витрат по ньому "по закону" немає.

Аноним

Затрат нет и пользы тоже - одни понты.

~= А Д В О К А Т =~

Ну от чего взял, что от тебя польза? Где она? Действительно - одни понты, причём "дешевые" и никак не аргументированные закидоны. Как так можно жить?

Аноним

Какая польза от анонимов - один вопрос, а вот какая польза от мнимых адвокатов - совсем другой! С чего ты балаушко взял, что с тебя польза?! Мания величия?

Леся Целикова 0505542573

Нужно смотреть даже ту расписку которую написали при " покупке дома". Далее нужно писать родственнице письмо с требованием оформить сделку, а уж потом в суд.

Який сенс звертатись у поліцію для отримання відповіді про наявність цивільно-правових відносин і відсутність складу злочину у даному разі ? Причому, за цей час можна прострочити позовну давність по вимогам повернення коштів....

~= А Д В О К А Т =~

Якщо не навчитись заставляти поліцію працювати, то завжди будуть відписки про "цивільно-правові" правовідносини. Для чого тоді утримувати їх за наші податки?? Тільки щоб "Міхо-майдани" розганяти і то невдало??

Туе є склад злочину, оскільки якщо беруть гроші зразу з метою їх не віддати і майно не віддати - то це чистої води ШАХРАЙСТВО, причому класичне. Інша справа як це доводити. Але й доводити можливо - потрібно просто мати досвід в цьому напрямку, а не лише у справах про розлучення... І доводити можливо, і поліцію заставити працювати теж можливо. А коли про це беруться аналізувати люди, які й близько не займались подібним - оце по меншій мірі дивно. Як можна досконало знати про те, чим не займався по профілю? Це як вболівальник з трибуни стадіону знає краще як грати у футбол ніж сам футболіст на полі... Знаю про що говорю!

~= А Д В О К А Т =~

правильно "Тут є"

В таких випадках і покупець не врахував норми законодавства з порядку оформлення нерухомості, так само як і продавець просто діяв "як швидше". В продавців зазвичай насправді немає наміру не передавати будинок, це переважно сільські мешканці і в своїй більшості вони дууууже далекі від якихось законодавчих актів з оформлення нерухомості... В цивільно-правовому порядку все вирішується і реально стягнути як сплачені кошти, так і суд. витрати, плюс набагато швидше, ніж якщо доводити наявність злочину.. Одна справа, якщо до отримувача коштів подати цивільний позов, а інша - намагатись звинуватити у злочині, як тільки для отримувача коштів "буде гаряче", тут же з*явиться його адвокат і справа розтягнеться на роки у кращому випадку.

Це моя думка і позиція у відповідних справах.

Аноним

Поддерживаю мнение Юлии Викторовны. Но у балаушко АНАТОЛІЙ МИКОЛАЙОВИЧ * advocate-s@i. другая цель на сайте - запугать клиента трудным делом и заставить обратиться именно к нему.

При написании ответа используется разметка Markdown.