2332 дня назадАноним

Плачу жінці аліменти кожного місяця.Кидаю гроші на карточку приват банку.з виконавчої прийшов лист про налодення арешту на майно .бо жінка подала щаяву що я не сплачую аліменти.більшісь чеків я зміг знайти і роздрукувати.але є такі місяці що я перекидав гроші не через свою карточку.чеки раніше не збирав бо не думав що вона таке може зробити.Чи можна подати заяву щоб дали роздруківку з її карточки про прихід коштів.и.адже гроші я сплачував а тепер мені кажуть що в мене за ті місяці за які я не знайшов чеки.15000 грн боргу.і чи можна зробити карточку суто для дитини щоб тільки він міг ті гроші знімати(дитині 7 років).і що для цього потрібно.дякую за відповідь.

Не думали про колишню? Ось зараз будете таке думати. Я Вам більше скажу - якщо у чеках не зазначене призначення платежів як сплата аліментів - тоді мої Вам співчуття. Не дивлячись на те. що відповідно до СК України аліменти належать дитині, але неповнолітня дитина може розпоряджатися ними відповідно до ЦК України - а саме робити дрібні побутові правочини. Таким чином дитина власноручно не зможе за допомогою аліментів самостійно себе утримувати. Якщо у Вас є сумніві щодо цільового використування аліментів колишньою дружиною. тоді скористуйтесь ст. 186 СК України: Стаття 186. Контроль органу опіки та піклування за цільовим витрачанням аліментів

  1. За заявою платника аліментів або за власною ініціативою орган опіки та піклування перевіряє цільове витрачання аліментів.

  2. У разі нецільового витрачання аліментів платник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів або про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України.

З її карточки роздруківку можливо буде зробіти лише через суд, і то якщо Ви писали призначення коштів, а якщо ні- то Ви могли, наприклад, повертати їй борг, або надавати гроші в борг, а не сплачувати аліменти. Я кщо не знайдете порозуміння- тоді тільки в суд. Напішіть заяву нехай перевірять цільове використання коштів, нехай і Вона чеки пошукає. Карточку на дитину безпосередньо не можете зробити.

При написании ответа используется разметка Markdown.