2322 дня назадАноним

я з чоловіком офіційно одружена але не проживаю пів року, маю 6-місячну дитину, він нічим нам не допомагає.Хочу подати на аліменти , ,а до заяви має додоватися довідка про склад сімї ,її у сільській раді не дають мені , бо дитина не зареєстрована ( не має місця прописки).Чоловік не дає згоду, не хоче прописати дитину ні в своєму ні в моєму будинку ?

Наскільки така довідка обов'язкова при такому віці дитини - дискусійне питання. Я би радив подавати без неї у такому випадку позов про стягнення аліментів на утримання дитини в розмірі 1/4 від усіх доходів платника аліментів та на Ваше утримання до досягнення дитиною 3-річного віку в розмірі 1/6 від усіх доходів. З приводу реєстрації дитини: реєструйте у себе без згоди батька, якщо відмовляються реєструвати, тоді берить письмову відмову в реєстрації та оскаржуйте за допомогою адміністративного позову у суді.

да и если Вы решили взыскать алименты может стоит и развестись сразу? Подаете иск в суд по вашему месту регистрации на развод и на алименты.

При написании ответа используется разметка Markdown.