2288 дней назадМарія

Доброго дня! З грудня 2017 року збільшився прожитковий мінімум на дитину відповідного віку (12 років) та збільшився відсоток стягнення аліментів-50%. Виконавчий лист знаходиться на виконані у виконавчій службі (присуждено мінімальний розмір стягнення аліментів у твердій грошовій сумі-800). Як збільшити суму стягнення аліментів-930грн.? Дякую.

Обратитесь к гос исполнителю

~= А Д В О К А Т =~

Нет, для увеличения алиментов особенно при сумме в грн. (а не в %, да и в % также!) - нужно подавать отдельный иск в суд, так как это "выше" полномочий исполнителя.

К тому же можно алименты проиндексировать

Марія (автор вопроса)

Як індексують аліменти та хто це повинен робити? Дякую.

Індексація розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, проводиться підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами – підприємцями, які провадять відповідні відрахування аліментів із доходу платника аліментів (п. 6 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078). Індексація таких аліментів проводиться за рахунок коштів платника аліментів.

Марія (автор вопроса)

Так, дякую! Але що робити, коли боржник не працює взагалі? Хто в такому випадку повинен проводити індексацію розміру аліментів? Виконавець відмовився це робити! Дякую.

При написании ответа используется разметка Markdown.