2320 дней назадМарина

Добрый день.Подскажите пожалуйста мы с мужем в разводе более 10лет. Отношений практически не поддерживаем. На данный момент стала проблема в выезде мне с ребёнком за границу. Не могу поехать отдохнуть без разрешения отца. Скажите,а если он сделает отказ от ребенка,можно мне будет ездить с дочкой за границу без этого разрешения? А если нет,то может есть какие то другие варианты?

якщо згоди батька не має , то тоді потрібно рішення/дозвіл суду..... Якщо його позбавлять батьківських прав то зможете їздити без його згоди..... Зараз Мінюстом подано законопроект який передбачає можливість виїзду за кордон дитини без згоди, якщо у батька/матері є борги по аліментам....

Якщо буде потрібно підготувати позовну заяву до суду , звоніть (093)76-777-00 скажете з сайту 42юриста!

Відмовитися батько не може від дитини, не передбачено законами, його можна позбавити батьківських прав, тоді дозволу батька на виїзд за кордон дитини не потрібно. Але батько може дати письмовий дозвіл, завірений нотаріусом. Якщо батько відмовляється давати такий дозвіл, тоді потрібно подавати позов до суду про надання згоди на виїзд дитини за кордон.

Марина (автор вопроса)

Спасибо большое за консультацию

~= А Д В О К А Т =~

Відмовитись офіційно не може, але він (якщо не бажає зла своїй дитині хоча б так) може посприяти позбавленню його батьківських прав - таким чином, що згодитись з тим, що дійсно не приймає участь у вихованні, допомозі і т.д., чим полегшить суду прийняття відповідного рішення...

Только коллеги не говорят, что лишение родительских прав может длятся больше года, не проще ли связаться с отцом ребенка да взять разрешение нотариально оформленное?

При написании ответа используется разметка Markdown.