2292 дня назадНаталія

Весною суд призначив мені отримання аліментів на дитину до 6 років 1/6 від заробітку чоловіка , але не менше 30%, згідно з новим законом я хочу підвищити з 30% на 50%. Куди мені звертатися і які документи потрібно при собі мати (чи здавати копії)? Я так розумію з документів це паспорт, ідентифікац.номер, та виконавчий лист?

~= А Д В О К А Т =~

Звертатись необхідно в суд і краще це зробити з допомогою адвоката, так як пояснити детально весь процес - не видається реальним та й потрібен діалог. Тому оберіть юриста/адвоката з правої колонки та зверніться персонально - вам підготують грамотні необхідні звернення щоб все закінчилось позитивно. При цьому (клікнувши на «синій» текст імені юриста/адвоката) ви можете ознайомитись з рівнем кваліфікації конкретного фахівця, його іншими персональними даними, які він добровільно надав сайту, щоб допомогти вам здійснити правильний вибір та не потрапити на недосвідченого чи шахрая. Варто скористатись такою можливістю щоб отримувати якісну та корисну роботу!

Обращайтесь в суд с иском о поднятии алиментов.

Наталія (автор вопроса)

так все ж таки подати позов чи просто написати заяву, щоб суд видав наказ про збільшення відсотка з 30 до 50. Тому що в колишнього чоловіка трое дітей і суд встановив 1/6 від зарплати, але 30 % а я согласна на 1/6 але не нижче 50%!?

Ольга prosto-alimenty.com

Прикінцеві положення: 2. До правовідносин щодо стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, що виникли до набрання чинності цим Законом, у тому числі за рішенням суду про стягнення аліментів у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, застосовуються положення цього Закону в частині стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Т.е. с момента вступления закона в силу происходит автоматическое взыскание в размере не менее 50 % прожиточного минимума на ребенка соответсвующего возраста. Поэтому вам нет необходимости обращаться в суд с иском об увеличении алиментов. Иск о увеличении алиментов подается в случае когда вы хотите увеличить назначенную судом часть, в вашем случае - 1/6.

Если у вас возникнут дополнительные вопросы - обращайтесь в онлайн форму на сайте https://prosto-alimenty.com

При написании ответа используется разметка Markdown.