2284 дня назадВіктор

1.Земельна ділянка не приватизована. 2.Зроблено технічну документацію зі встановлення меж (на продавця). 3.Земельна ділянка сформована та зареєстрована (кадастровий номер). 4.Житловий будинок на цій земельній ділянці проданий (договір купівлі-продажу). Запитання: яким чином провести приватизацію на цю земельну ділянку вже на другу особу(покупця)?

Аноним

Если есть кадастровой номер - участок приватизирован, странно что нотариус это не сказал. На нового собственника участок так же оформляется договором купли-продажи у нотариуса. Дом - один договор, Земля другой договорй

якщо кадастровий номер землі був присвоєний але земля не приватизовна то новому власнику потрібно робити на себе нову технічну документацію (як власнику будинку) і приватизовувати її (технічку затредити на сесії сільради про передачу землі у власність) і потім зареєструвати право власності на земельну ділянку....

Юрист Денис

Здравствуйте . Соглашусь с предыдущим комментарием . Вам нужно: 1. Получить разрешение на разработку проекта земле отвода и приватизации участка от органов местной власти . 2 . Заключить договор на изготовление проекта земле отвода . 3. Утвердить проект земле отвода в органах местной власти . 4. Зарегистрировать право собственности на участок .

~= А Д В О К А Т =~

Щоб надати корисну відповідь із питання не зрозуміло:

  1. Коли зроблено технічну документацію зі встановлення меж (на продавця), адже технічна документація теж має строк чинності?

  2. Чому в той час, як було зроблено технічну документацію зі встановлення меж (на продавця), не було закінчено процедуру приватизації? Адже можливо були не усунуті досі якісь зауваження тощо - тому й не закінчено? А це може бути невирішуваний та невідомий "кіт в мішку".

  3. Коли проданий "житловий будинок на цій земельній ділянці по договору купівлі-продажу"? Очевидно мається на увазі про купівлю-продаж теперішнім продавцем у минулому часі? Але ж про це треба здогадуватись - у питанні не зрозуміло сформулювано дану теж суттєву обставину.

Напевно в даний час теперішній "продавець" не може належно продати цей будинок (нотаріус чи державний реєстратор відмовляє) до тих пір поки не буде до кінця оформлена земельна ділянка спочатку продавцем, а вже потім на покупця. Зразу її оформляти на нового покупця - не вийде. Тому всі попередні поради можуть бути не зовсім досконалі. А все чому? Тому що недостатньо інформації щоб прийняти правильне рішення, а не "галопом по Європах", тобто "по вершках", потрібкі "корешки", а не "вершки", тобто подивитисчь в корінь проблеми.

Віктор (автор вопроса)

Згоден, що "галопом" не вийде! Але додаю важливі деталі: 1.Для продажу будівлі власник виготовив технічну документацію по встановленню меж. Лише для формування земельної ділянкки (кадасрового номера). 2.Не приватизовував тому що використав своє право Ст 116 ЗКУ, або ще має використати в другому місці. 3.Новий власник будівлі має намір приватизувати цю ділянку. 4.Питається, для чого виготовляти нову технічну документацію чи проект землеустрою(як би ії не назвали: відведення чи встановлення), якщо земельна ділянка вже сформована та зареєстрована у відділі Дерржгеокадастру, відповідно має кадастровий номер, але ще не приватизована. Чи достатньо буде рішення відповідного органу самоврядування (ст. 112 ЗКУ) про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж в натурі (на місцевості) (ВИГОТОВЛЕНОЇ ЗА ЗАМОВЛЕННЯМ ПРОДАВЦЯ), та передачі земельної ділянки у власність (ПОКУПЦЮ). Та чи така дія являється законною?????? Якщо хтось відповість: прохання зі спиранням на статті закону.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо вам вдасться, як покупцю, оформити спочатку право власності на сам будинок, то тоді ваша "схема" можлива. А явщо вам відмовлять, то прийдеться спочатку вашому "продавцю" оформляти земельну ділянку і лише після цього продавати по суті "майновий комплекс": будинок разом з ділянкою. Тоді звичайно і ціна буде набагато більша, адже він немало заплатить за кінцеве оформлення землі; та й об'єкт новий для продажу з'явиться повноцінний - земля. Адже зараз вона "нет продаваєма" - тому й ціна для вас здалась приємлимою. Але підвохи які "тягнуться шлейфом" за цим - у майбутньому обійдуться дорожче. Наприклад, слідучою його пропозицією може бути щоб ви просто заплатили йому гроші, а він вам без документів "віддасть" обидва об'єкти у "повне відання", а потім собі з часом типу "якось оформите". Юристи, ясна річ, такого не порадять вчиняти. Але попри те, знаю багато прикладів де люди живуть так все життя (особливо на "сході та півдні" країни), а проблеми виникають лише тоді, коли вже їх спадкоємці не можуть успадкувати незареєстроване належно на спадкодавця майно. Але своє життя такий "спадкодавець" проживає нормально і попередні "законні" власники "задній хід" не дають, переважно. Але їх спадкоємці - порою "дають" і тоді виникають судові спори між одними та іншими "спадкоємцями". А чи цікавить це саме вас - хто зна? Вам вирішувати.

Якщо бажаєте щоьб вам відповіли "хтось" зі "спиранням" на закони, то це була б певна часозатратна робота. Тому оберіть юриста/адвоката з правої колонки та зверніться персонально - вам підготують грамотні необхідні звернення щоб все закінчилось позитивно. При цьому (клікнувши на «синій» текст імені юриста/адвоката) ви можете ознайомитись з рівнем кваліфікації конкретного фахівця, його іншими персональними даними, які він добровільно надав сайту, щоб допомогти вам здійснити правильний вибір та не потрапити на недосвідченого чи шахрая. Варто скористатись такою можливістю щоб отримувати якісну та корисну роботу!

Віктор (автор вопроса)

Спасибі! Хотів би сказати. Це проблема не одного населеного пункту України, і з часом дивишся, що землевпорядник не скільки "землевпорядник" як "юрист на селі, без юридичної освіти", фактично не втрапив до своєї стайні. Стараємось допомогти населенню чим можем!!!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.