2295 дней назадИрина

Доброго дня. Виникла необхідність звільнитися без відпрацювання 2 тижнів. Так склалися сімейні обставини. Чи можу я звільнитися під час відпустки у звязку із доглядом за дитиною до 14 років? Які можуть бути тонкощі такого звільнення? Чи може роботодавець вимагати відпрацювання або доказів вказанної причини. Дякую.

В ст. 38 КЗпП України чітко зазначено, що у разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку, власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник. Тому достатньо вашої заяви з обгрунтуванням причини звільнення (догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку) у вказаний вами строк і копію свідоцтва про народження дитини, завіреної натаріусом (бажано) або вами особисто, можна ще копію паспорта, якщо він у вас старого зразка, із відмітками про дітей.

Можете уволится, и насколько я понимаю Вы сейчас в отпуске по уходу за ребенком, т.е все данные по ребенку на предприятии есть.

При написании ответа используется разметка Markdown.