2286 дней назадВасиль

Мій син учиться в загальноосвітній середній школі в Івано-Франківському району. Нещодавно класний керівник повідомив батьківський склад про встановлення в нашій школі турнікетів при вході, завдяки спонсоруванню Приватбанку. Виявляється, ми зобов'язані зареєструвати своїм дітям Юніор-картки Приватбанку, якими вони будуть змушені користуватися для входу в школу та оплати їжі в їдальні. До того ж, щоб зареєструвати дитині цю Юніор-карту, батьки цієї дитини повинні мати свою картку Приватбанк, а якщо така у них відсутня - мусять зареєструвати. Я вважаю, що ми маємо самі вибирати яким банком користуватися. Порадьте як діяти в цій ситуації. Куди можна відправити скаргу?

~= А Д В О К А Т =~

Чим ви зобов'язані? Пальці ж в двері не кладуть? Просто не виконуйте незаконних вимог і все. А ось коли почнеться якась дискримінація в зв'язку з відмовою - тоді вже потрібно буде думати про скарги. А може вона і не почнеться?

Аноним

Оформление каких-либо карт (кредитных или дебетных) это ваше право, а не обязанность.

Хмель

Это так понимаю чисто принципиальный отказ? Или у Вас из-за этого будут какие либо не удобства?

Аноним

Киевская школа. Объявлено, что расчет в столовой только по карточкам. То есть без карточки - бутерброд домашний, все на что можно рассчитывать. Говорят, это обязательно, государственная программа.

письмо зверніться до учбового закладу з проханням роз*яснити підстави, з яких не відпускається (не продається) харчування дітям за готівку. Вимагайте відповіді в порядку ЗУ "Про звернення громадян", просіть надати відповідь з посиланням на норми, згідно яких школа ввела такі порядки. Коли звернення подаєте, на своєму екземплярі отримуйте відмітку, що Ваше звернення отримано, із зазначенням посади, ПІП, дати і підпису того, хто отримав. У зверненні вкажіть, що якщо відповіді не буде надано, залишаєте за собою право звернення до прокуратури.

~= А Д В О К А Т =~

... і до ОМБУТСМЕНА теж варто звертатись - говорять практики, що ефективно.

При написании ответа используется разметка Markdown.