2290 дней назадОлександр

Добрий день. В мене питання щодо поділу майна. Перебуваючи у шлюбі мені було подаровано квартиру моєю матір'ю, в подальшому я свою квартиру продав (в день продажу поставив кошти в сумі 33тис.доларів США від продажу квартири на рахунок в банку), переїхавши проживати до батьків дружини із сім'єю в іншу область через тиждень я купляю квартиру за 33тис.доларів (дані кошти в день купівлі квартири зняв в філії банку Аваль з раніше відкритого мною рахунку) в договорі купілі квартири прописана інвентаризаційна вартість квартири 40 тис.гривень (є лист від БТІ про те що в даному договорі БТІ визначала інвентаризаційну вартість квартири, а ринкова вартість не визначалась) є розписка від продавців даної квартири про отримання від мене 33тис.доларів США за продаж мені квартири. В подальшому дану квартиру я міняю на старий будинок із двома земельними ділянками в селі. Є висновок судового експерта, який підтвердив що на момент купівлі квартири її ринкова вартість в середньому становила 35-37тис.доларів США. Є довідки з податкової про доходи про те що за час шлюбу ні у мене ні у моєї дружини не було великих доходів і великої зарплати на купівлю квартири. Мені відомо що згідно ст.57 Сімейного кодексу України подароване майно не ділиться, майно куплене за особисті кошти не ділиться. В даному випадку квартира була куплена за мої особисті кошти, які отримав від продажу подарованої квартири. Чи достатньо доказів для суду щоб визнати за мною 100% частину будинку із двома земельними ділянками ? Яка судова практика в моєму випадку?

Прошу Вас надати мені письмову юридичну консультацію, яку надіслати на електронну пошту gorbanpatriot@ukr.net і вказати свій мобільний телефон для деяких уточнень. Дякую.

достатньо чи ні буде суд вирішувтаи... щодо судової практики то ви самі можете її пошукати ( по вашому суду) в реєстрі судових рішень...!!!

зустрічала подібну практику на Вашу користь, але є і інші рішення, потрібно грамотно обгрунтувати. Можу підготувати письмову юридичну консультацію і надіслати на вказану Вами ел. пошту після обговорення умов допомоги, це платні послуги. І навряд хтось з юристів /адвокатів цього сайту буде витрачати свій час на нормативно правове обгрунтування, вивчення Ваших документів безкоштовно. Див. правила цього сайту.

~= А Д В О К А Т =~

Тому оберіть юриста/адвоката з правої колонки та зверніться персонально - вам підготують грамотні необхідні звернення щоб все закінчилось позитивно. При цьому (клікнувши на «синій» текст імені юриста/адвоката) ви можете ознайомитись з рівнем кваліфікації конкретного фахівця, його іншими персональними даними, які він добровільно надав сайту, щоб допомогти вам здійснити правильний вибір та не потрапити на недосвідченого чи шахрая. Варто скористатись такою можливістю щоб отримувати якісну та корисну роботу!

При написании ответа используется разметка Markdown.