2284 дня назадАноним

Не розведені.Маємо доньку(2,5) і сина 5 місяців. Живемо окремо. Два тижні тому чоловік побив (заява є, побої зняті) і викрав доньку, вночі. Рішення суду про проживання дитини зі мною є. Підозрюю, що завіз до своїх батьків в іншу область (десь 200км).Ні поліція, ні соц служби досі не вияснили -де моя донька, і в якому вона психологічному і фізичному стані. Скарги результатів не дають, лише затягують час (10-15 днів). Хто має дати інформацію, та повернути дитину?

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно грамотно звернутись до правоохоронних органів, до виконавчої служби та вміти активно та єфективно контролювати їх дії, заставити працювати (над ними теж є начальники, наглядаючий орган, ювенальні ("дитячі") відділи в прокуратурі, яких необхідно задіювати!!). Для цього необхідно залучити фахівця та не недооцінювати його роботу. Крім того, коли батько взяв свою дитину то це ж не вбивати чи продавати на органи!! Він теж має права, як батько - тому потрібно розбиратись без істерики, а спокійно та не робити дітей заложником ваших поганих відносин. Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Батькові ніхто не забороняв брати доньку, але це вже третє викрадення. Коли він завозить до батьків, то залишає на них, а сам займаєтьс своїми справами (в нашому місті, а це залишає доньку без свого безпосереднього догляду). Сам цей період (1,5-2 місяці) на контакт не виходить, його батьки теж на дзвінки не відповідають. Уявіть, як матері з грудною дитиною. При зверненнях і скаргах тільки затягувався час на безрезультатні відповіді. Ювенальні служби говорять, що це інша область, поліція радить зв"зуватись з поліцією тієї області, прокуратура радить писати заяву про бездіяльність, а про дитину інфомації так ніхто і не надає. Дякую.

Яка виконавча служба?! Ось що э у СК України (ст.162):

Якщо один з батьків або інша особа самочинно, без згоди другого з батьків чи інших осіб, з якими на підставі закону або рішення суду проживала малолітня дитина, або дитячого закладу (установи), в якому за рішенням органу опіки та піклування або суду проживала дитина, змінить її місце проживання, у тому числі способом її викрадення, суд за позовом заінтересованої особи має право негайно постановити рішення про відібрання дитини і повернення її за попереднім місцем проживання.

Дитина не може бути повернута лише тоді, коли залишення її за попереднім місцем проживання створюватиме реальну небезпеку для її життя та здоров'я або обставини змінилися так, що повернення суперечить її інтересам.

  1. Особа, яка самочинно змінила місце проживання малолітньої дитини, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому, з ким вона проживала.

негайно подавайте позов до суду. Суд винесе рішення та зобов'яже його виконати поліцію. А за навмсине невиконання судвого рішення є кримінальна відповідальність, яка передбачена ст.382 К України.

Аноним (автор вопроса)

Дякую. Але є одна причина- проти чоловіка є кілька кримінальних справ, але все стоїть на місцї, тому, що слідчі не можуть вручити повістку на допит, хоча відоі його місце проживання, адреса фірми, його батьків. Схоже на умисне затягування.

Це проблема слідчих, найміть адвоката, який в свою чергу правовими шляхами змусить працювати цю систему. (це кропітка робота, а саме написання скарг на бездіяльність до слідчого судді, звернення до служби у справах сімї та молоді та т. ін.)

При написании ответа используется разметка Markdown.