2288 дней назадАноним

У меня були фотографії інтимного характеру дівчини 14 років я сказала їй що скину із в мережу контакт вона сказала що заплате мені щоб я їх не скинула вона заплатила 300 грн. Во концовке в школе розборки визвали поліцію дівчинка писати заяву не хоче її батьки про це не знають якщо узнають писати заяву не будуть, мені погрожують що вижинуть с школи та посадять. Що може мной буде?

Аноним

Якщо не скинете фото в мережу - скоріше всього нічого, якщо скинете- вашим батькам не вистачить грошей, щоб заплатити як мінімум моральну шкоду.

автору рекомендую вибачитись перед тією дівчинкою і віддати гроші

Аноним (автор вопроса)

Читайте внимательно полиция уже розберается говорит что за шантаж будет стать можете сказать нормально как юрист такое ощущение что пишет обычный человек

Аноним (автор вопроса)

Фотографии я удалила давно розберается из-за того что я ее шантажировала зауч вызвал мох родителей

Аноним (автор вопроса)

Этой ситуации пол года

Аноним (автор вопроса)

Розберается только сейчас дело в том что девочка заяву не писала понять не могу из-за чего розборки девочка притензии не имеет. Полицейская говорит что нужно меня проучить

Аноним (автор вопроса)

Как мне оправдаться? Что говорить по юридических целях?

Справа малозначна, якихось відчутних наслідків не буде, а взагалі, навіть у найгіршому випадку,

особи, що вчинили злочини у віці від чотирнадцяти до шістнадцяти років, підлягають кримінальній відповідальності лише за умисне вбивство (статті 115-117), посягання на життя державного чи громадського діяча, працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця, судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, захисника чи представника особи у зв'язку з діяльністю, пов'язаною з наданням правової допомоги, представника іноземної держави (статті 112, 348, 379, 400, 443), умисне тяжке тілесне ушкодження (стаття 121, частина третя статей 345, 346, 350, 377, 398), умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (стаття 122, частина друга статей 345, 346, 350, 377, 398), диверсію (стаття 113), бандитизм (стаття 257), терористичний акт (стаття 258), захоплення заручників (статті 147 і 349), зґвалтування (стаття 152), насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом (стаття 153), крадіжку (стаття 185, частина перша статей 262, 308), грабіж (статті 186, 262, 308), розбій (стаття 187, частина третя статей 262, 308), вимагання (статті 189, 262, 308), умисне знищення або пошкодження майна (частина друга статей 194, 347, 352, 378, частини друга та третя статті 399), пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів (стаття 277), угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна (стаття 278), незаконне заволодіння транспортним засобом (частини друга, третя статті 289), хуліганство (стаття 296).

Згідно ст. 97 ККУ, неповнолітній, який вперше вчинив злочин невеликої або необережний злочин середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо його виправлення можливе без застосування покарання. У цих випадках суд застосовує до неповнолітнього примусові заходи виховного характеру, передбачені частиною другою статті 105 цього Кодексу. Відповідно до ст. 105 ККУ, суд застосовує до неповнолітнього такі примусові заходи виховного характеру: застереження; обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього; передача неповнолітнього під нагляд батьків чи осіб, які їх заміняють, чи під нагляд педагогічного або трудового колективу за його згодою, а також окремих громадян на їхнє прохання; покладення на неповнолітнього, який досяг п’ятнадцятирічного віку і має майно, кошти або заробіток, обов’язку відшкодування заподіяних майнових збитків; направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення, але на строк, що не перевищує трьох років.

~= А Д В О К А Т =~

Та ще питання в іншому. Що то за фото "інтимного характеру"? Можливо з них "випливає" інший злочин - "розбещення неповнолітньої" і звідки у вас ці фото? Така інформація допоможе правильно знайти вихід. Який саме злочин поліція інкримінує, адже ви ВЗАГАЛІ не підлягаєте жодній кримінальній відповідальності в 13 років (вона починається з 14!)? Так що вас "беруть на понт".

пише дитина, може там і справи немає, не внесено до ЄДРДР

Аноним (автор вопроса)

Так пише дитина, Але мені через 2 днв 14 років. Мені тиждень тому сказали що підешь на раду профілактики з батьками там все з'ясуємо скоріше всього будешь на учоті.. Рада профілактики має бути завтра але я захворіла, сьогодні мамі позвонила зауч с питала чому я не в школі мама сказала мол так і так дитина захворіла.. зауч сказала щоб мати обов'язково завтра прийшла в школу підписати протокол

Аноним (автор вопроса)

Що за протокол?

Аноним (автор вопроса)

Фотографії її я знайшла у інчої дівчинки в телефоні ій 16 років у неї багато таких фото майже половина дівчат нашої школи є у неї в телефоні і вона мені іх скинула. Я написала тій дівчині з котрої я якоби вимагала гроші я ій написала мол в мене є твої інтимні фото як можу їх удалити вона мені написала що ти за це хочишь може гроші? Я написала було б не погано вона мені на телефон скинула гроші після цього я удалила її фото. І все.

За допомогою юриста/адвоката мають звертатись Ваші батькі і для кваліфікованої допомоги, точної відповіді потрібно бачити документи

~= А Д В О К А Т =~

Ну поставлять на облік, але ж це не кримінальна відповідальність. Повторюю, до 14 років це вчинено - тому кримінальній відповідальності НЕ ПІДЛЯГАЄ ця дівчина. От і все. А ці обліки, не обліки, протоколи, не протоколи - то все "дитячі забави" ради профілактики... А от та дівчина, яка має 16 років - то в її діях є явний склад кримінального злочину (кваліфікацію якого ще потрібно уточнювати в ході розслідування поліції). От про неї хай "рада профілактики" повідомляє в поліцію щодо "розбещення неповнолітніх", втягування їх в злочинну діяльність, про дитячу порнографію і т.д.

там ймовірно батьків притягують за неналежне виховання дитини (адмін), що можливо оскаржити, на практиці дуже часто такі постанови мають процесуальні недоліки, але ще раз кажу, батьки мають звернутись в даному випадку за допомогою і з конкретними документами

Аноним (автор вопроса)

Анатолій Миколайович пише зовсім не те про що я питаю не думаю що ви юріст. Вибачаюсь но ви ДЕБІЛ

Аноним (автор вопроса)

З якими документами?????? Не мае ніяких документів

Аноним (автор вопроса)

Якщо я буду на обліку на мене в школі будут скидувати всі крадіжки і т.д і ще я не зможу поступити в інститу, коледж...

не будуть на Вас нічого "скидати", конкретні документи - це той документ, для початку, який хотять надати Вашим батькам на підпис, а далі, якщо "поставлять на облік", то матеріали тієї справи, їх треба бачити щоб сказати шляхи і можливість скасування. Те, що буде скасовано, стає недійсним, як ніби його і не було

~= А Д В О К А Т =~

С "неблагодарными уголовными малолетками" препираться не буду - тебя жизнь уже наказала, отобрав разум, поэтому буду снисходителен. Скорее всего это не вопрос был а тупая "пастанова" какого то одержимого авантюриста и маньяка. Какие фотки почти всех девушек школы голых у кого-то копятся?? Это ж бред с самого начала. Екзгибиционист у нас появился.

Аноним

Жесть, адвокат обозвал неблагодарной уголовной малолеткой 14 летнего ребенка, что сделала глупость и пыталась узнать у юристов как быть с данной ситуацией....

Аноним

14 летний "ребенок" который шантажирует распространение интимных фотографий другого ребенка??? Это волк в овечей шкуре. Плохо кончишь "ребенок"!

~= А Д В О К А Т =~

Вот и именно!!!

тут нет осознания того, что делалось, поэтому и ответственности для автора в этом возрасте, так что не нужно уж так строго, думаю, для нее такого урока хватит

~= А Д В О К А Т =~

Через два дня 14 ! Как нет осознания ? А оскорблять старших, которые помогают разобраться - также "нет осознания"? Или это эксгибиционист, который прикалывается с "местного населения" форума или действительно слишком борзая малолетка, которую ремнём давно не воспитывали. И какого ей урока хватит ? Как разводить сверстниц на деньги и за это ничего не будет ? Так это как раз урок безнаказанности, который сослужит плохую службу, так как следующий раз уже будет с тюрьмой (ведь 14 уже стукнет).

Аноним

ага, а карапуз, який у інших іграшки відбирає, грабежами потім займатись буде...

Аноним 1205

Девочка невоспитанная, но слово "дебил" написала правильно. Надеюсь, она знает, что делала не по закону. Осмелиться сообщить родителям - узнает много нового. А пару раз назовет взрослых (или ровесников) дебилами, и они ее поучат покруче родителей.

Жаль, что жертва шантажистки не хочет ее проучить и сообщить своим родителям. А пока гуляют малолетние хамовитые шантажистки безнаказанно.

Аноним

Поймите форумчане это не девочка-малолетка пишет. Это какой-то старый хрен с психическими отклонениями развлекается на пенсии и выдумывает разные сексуальные истории чтобы потешить себя клубничкой хотя бы текстуально. Неужели не видите явное?

При написании ответа используется разметка Markdown.