2285 дней назадАноним

Здравствуйте, хотел бы задать вопрос по поводу рекламы в кинотеатрах, законно ли это по скольку кинотеатр не уведомляет покупателя о рекламе перед сеансом, кроме этого в билете указанно время сеанса на определенное время, а фильм начинается позже из-за рекламы, что не очень есть удобным. По скольку за билет сейчас оплачивается достаточно большие деньги, когда видишь рекламу это немного оскорбляет. Буду рад, если сможете ответить.

взагалі, теоретично Ви праві, ви сплачуєте за послугу демонстрації Вам фільму, а не реклами, строк надання послуги - це зазначений у білеті строк початку показу фільму, тобто, Вам надають замовлене із запізненням, як мінімум... ЗУ "Про захист прав споживачів" встановлює відповідальність за прострочку в розмірі 3 відсотків від вартості замовлення, але такий спосіб боротьби з рекламою в кінотеатрах не доцільний з огляду на вартість білетів і судові витрати для захисту прав....

Аноним (автор вопроса)

Спасибо большое за информацию)

~= А Д В О К А Т =~

За яку конкретно послугу сплачуєте - не до кінця регламентовано, адже договір не заключено письмово, тоді як довести суду що входить в послугу, а що не входить?? Це те ж саме, що боротись з підвищенням звуку під час реклами "по ящику" - в ЗУ "Про рекламу" прямо це заборонено і що? Так це на загальноукраїнському рівні, а не якийсь там окремо взятий кінотеатр. І що?

по телику - це одне, бо оплата йде за можливість перегляду каналів впринципі, а в кіно купується білет на те, щоб продемонстрували конкретний фільм в певний час

~= А Д В О К А Т =~

Ніякої різниці. Ніхто по телику конкретно не замовляє перегляд реклами (і особливо з підвищеним в 2-3 рази рівнем звуку!!!) точно так же як і в кінотеатрі. А приклад був приведений про виконання (точніше про невиконання!) вимог навіть Закону України, то що вже говорити про правила окремого кінотеатру, про що законами навіть не врегульовано та наповненість послуг не регламентовано тим більше у приватній структурі. Наприклад мене дратує запах попкорну в кінотеатрах (із-за цього туди перестав ходити) і теж цього не замовляю - то що тепер в суд подавати теж маю право?

Хмель

Ну по факту - покупая билет в кинотеатр, Вы платите за фильм - кинотеатр данную услугу предоставляет в полном объеме; не думаю, что рекламе можно вменять - ЗУ "Про захист прав споживачів"

в повному обсязі - так, але із запізненням початок надання замовленої і оплаченої послуги... Уявіть, що Ви замовили поклейку шпалер, робітники мають розпочати в певний день, натомість вони прийдуть і в цей день почнуть не працювати, а щось Вам розповідати чи показувати, що Вам не цікаво і не має відношення до Вашого замовлення.., це моя думка і на цьому все по даному питанню

~= А Д В О К А Т =~

Все було б добре, якщо б був письмовий договір підписаний, де все це чітко було б регламентовано, а не лише куплений "куций" квиток, в якому послуга не розписана в деталях. Але по таких дрібно-побутових правочинах договір не обов'язковий - тому й проблеми з контролем та вимогами. Є набагато серйозніші порушення навколо, тому це найближчим часом нікого "не торкне", так як малозначне. Видається, що з часом повинні все ж оформлятись договори (адже вартість немала послуги!) - тоді все стане більш чітко "на свої місця". А так: "кіна не буде - кінщик п'яний"

При написании ответа используется разметка Markdown.