2270 дней назадАноним

Доброго дня! Постараюся пояснити доступно свою проблему. Мені 22 роки , в 2012 році моя бабуся зареєструваля мене та мою старшу сестру до своєї адреси по розташуванні її власного будинку (будинок з земельною ділянкою), в 2017 році бабуся померла та залишила заповіт на ім"я моєї рідної сестри як господаря (в бабусі є син та моя мама як дочка) , в протязі року сімейні відносини змінювалися та дійшли до меж та погроз про зняття мене з адреси реєстрації яка вказана в паспорті. Так як мені відомо ,це не можуть зробити без мого відома, особисто також не має іншого варіанту куди зареєструватися. Підскажіть будь-ласка , з моєї сторони є якість правові межі на м2 або на відсоток від загольної площі будинку при поданні на відстоювання прав в судовому звернені ? Щиро вдячний за здалегідь за відповідь .

  1. якщо спадкування по заповіту і ніхто з спадкоємців по закону не має прав на обов"язкову частку(відповідно до ст. 1241 ЦКУ) то старша сестра є/буде власником всього будинку і землі.
  2. Так як ви там прописані то маєте право ЛИШЕ проживання/користування будинком АЛЕ якщо ви там фактично не мешкаєте більше 1 року то вас можуть виписати через суд(без вашої згоди), відповідно до ст. 405 ЦКУ.

При написании ответа используется разметка Markdown.