2268 дней назадАноним

Добрий вечір, хочу позбавити біологічного батька прав. В шлюбі не перебували, дитина на моєму прізвищі, сину майже 7 років , практично сім років участі в житті дитини не бере, не дзвонить, не приїздить і звісно матеріально не допомагає, вигнала через побиття, після того перший місяць тероризирував погрозами вкрасти і вивезти дитину, або нанести мені тяжкі ушкодження,на аліменти не подавала, так як не хочу щоб дитина потім була зобовязана чимось цій особі ну і власне все. Зараз я заміжня, є спільна дитина і чоловік хоче всиновити сина. Які документи потрібно зібрати, скільки коштує збір і чи можуть виникнути проблеми у позбавленні ? дякую

Юрист Денис

Добрый вечер . Документы будут зависит от того на каких основаниях вы хотите лишить родительских прав .

Леся Целикова 0505542573

З початку напишіть до служби у справах дітей заяву на позбавлення батьківських прав, і обовязково прослідкуйте щоб повідомили батька про таке засідання. І паралельно подавайте до суду позов. візьміть довідки з школи, дитсадка, дільничого можете запросити щоб склав акт, да і напишіть у службу у справах дітей нехай зроблять обстеження місця проживання дитини. Це все Вам буде потрібно для суда. Можете навіть висновок псхолога дитячого взяти що дитина не знає його як батька. Якщо батько пиячить- також потрібно зібрати ці документи, якщо є недовольні працедавці- від них характеристики і т.д. І все це приєднувати в суді до справи. Проблеми можуть виникнути якщо він доведе що саме Ви не даєте змоги бачитись з дитиною.

~= А Д В О К А Т =~

Те що ви не подавали на аліменти - ніяк не рятує від "боргу" аліментів перед батьком у майбутньому, якщо він не буде позбавлений батьківських прав саме до досягнення18 років дитині.

Alex1986

Насправді треба звернути увагу на наявні докази того, що біологічний батько ухиляється від виконання обовязку по вихованню дитини. Такими докзами є харатеристика зі школи з зазначенням участі батька у навчально-виховному процесі, довідка з поліклініки за місцем проживання дитини (чи цікавиться батько здоровям дитини), покази свідків тощо. Тільки проаналізувавши усі докази, можна відповісти на питання про проблеми позбавлення батьківських прав.

Обращайтесь, большой опыт в таких вопросах. uristdnepr.com.ua

При написании ответа используется разметка Markdown.