2267 дней назадАноним

Відповідно до пп.12 п.4 Положення про ГУ Держгеокадастру області ГУ Держгеокадастру області розпоряджається землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території області. Є наказ цього ГУ про надання згоди на відновлення меж земельної ділянки, де чітко зафіксовано.що зем. ділянка перебуває в ПОСТІЙНОМУ КОРИСТУВАННІ. Але голова райдержадміністрації не визнає цього документа і змушує сплатити орендну плату, хоча договір на оренду даної ділянки ніколи не укладався. Раніше, до 28.02.2014(зу №146 VII), це можна було б кваліфікувати як перевищення службових повноважень службовою особою (ст. 365 кку 2001 р.). А як кваліфікувати такі дії (довести неправомірність таких дій) зараз? Як оскаржити такі дії? ДЯКУЮ.

Аноним

В ПОСТІЙНОМУ КОРИСТУВАННІ - это в пользовании(аренде), а не в собственности, поэтому требование оплаты аренды правомерно. С наличием\отсутствием договора нужно разбираться.

Аноним (автор вопроса)

згідно з ЗКУ зем. ділянка,що перебуває в постійному користуванні не може передаватись в оренду.

Юрист Денис

Добрый день . На основании какого документа вам была передан земельный участок ?

~= А Д В О К А Т =~

Ні, постійне користування - це безоплатно (тобто жодної оренди!). Але питання в іншому - наскільки законно безоплатне використання ділянки та як це оформлено - все це потребує юридичної перевірки. Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.