2267 дней назадАнастасія

Чи можна переоформити земельний пай бабусі , яка померла, жила зі мною і я за нею доглядала(нас пов'язують родинні зв'язки але немає документів, які б підтверджували це) але немає заповіту. питання:1) чи це можливо;2) що для цього потрібно зробити

Юрист Денис

Добрый вечер . У бабушки есть более близкие родственники ?

~= А Д В О К А Т =~

Це можливо, якщо у бабусі немає живих дітей і чоловіка (або була розведена) або хтось із них є живий, але відмовиться від своєї частки у вашу користь.

Аноним

Остался не раскрытым вопрос КОГДА умерла бабушка? несколько лет назад?

Леся Целикова 0505542573

Скорее всего нет, поскольку Вы не родственники по документам.

~= А Д В О К А Т =~

Ну как же "не родственник" - внук же і це можна встановити/довести в суді як юридичний факт !

Аноним (автор вопроса)

Померла 4роки назад, не має родичів інших, це не рідна бабуся

Аноним

Облажался А.Н. со своими догадками, впрочем как всегда...

~= А Д В О К А Т =~

Собака лает, а караван идёт.

Які "догадки" - сама же авторка питання так написала "чорним по білому", то вона сама і ввела в це непорозуміння, поки саме після навідного питання все й вияснилось - тому такий процес уточнень "по ходу" вповні оправдався і є вірним!

Тоді встановлювати факт спільного проживання потрібно з нерідною бабусею. Якщо інших спадкоємців немає, то це в самий раз, проте потрібно гарно мотивувати звернення, інакше це не задовольнить суд. Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

Собака! При чем тут факт совместного проживания?! Где автор писала, что это родная бабушка?! -просто бабушка. Гавкай дальше.

Дійсно, можна спробувати оформити права на спадщину через встановлення факту проживання однією сімєю. При цьому потрібно доводити у суді, що бабця визнавала Вас як свою онуку, а Ви відповідно так і піклувалися про неї. Якщо інших родичів немає, то Ви за таким шляхом будете спадкувати у четверту чергу. Але, якщо Ви не зможете довести ці обставини у судовому порядку, то через ще 6 років, якщо нічого не зміниться, а Ви залишитея прожавати у вказаному житлі, можна буде звертатися до суду з заявою про визнання права власності за набувальною давністю. Звертайтеся на адресу irinach48@gmail.com

" Ви залишитея прожавати у вказаному житлі, можна буде звертатися до суду з заявою про визнання права власності за набувальною давністю"- в якому житлі, якщо питання про земельний пай.

Михаил

Анонимная собака. Почитай пост Чередниченко Ирины и гавкай дальше, м...звон!

При написании ответа используется разметка Markdown.