2258 дней назадАноним

Чи можу я оформити декретну відпустку дружини на себе і поїхати за кордон працювати коли я зараз працюю на державній службі

~= А Д В О К А Т =~

Маєте, але нікому не афішуйте це. А хто буде з дитиною? Не занедбайте її !! Якщо все виявиться (адже дані фіксуються при перетині кордону) - вас може бути позбавлено батьківських прав, наприклад на звернення органу опіки, за заявою дружини (у випадку конфлікту, адже за кордоном все може трапитись з часом) тощо.

Декрет - це відпустка по догляду за дитиною, тому, якщо ви будете працювати за кордоном, в той час, коли дитина знаходиться на Україні, це вже далеко не відпустка по догляду за дитиною, навіть враховуючи те, що Кодексом законів про працю особам, які перебувають в такій відпустці, дозволено працювати неповний робочий день. Тому виплати до такій відпустці будуть залежати які дані відносно вашого працевлаштування будуть у володінні управління соціального захисту населення.

Виплати тут ні до чого, вони у зв*язку з народженням, а не так, як раніше тих 130 грн, що як працюєш повний день, припинялись. Інше питання - цільове використання цих коштів.. Поїхати за кордон, не думаю, що проблема, але краще щоб у документах не фігурувала ціль поїздки як на роботу повний день.

Виплати мають значення в тому випадку, якщо стане відомо, що особа працює за кордоном, а не для розрахунку суми відпустки по догляду за дитиною. Зазначена відпустка є оплачуваною, тому, якщо стане відомо, що особа, яка перебуває у відпустці, працювала повний робочий день, це може бути підставою для відшкодування виплачених коштів за відпустку.

При написании ответа используется разметка Markdown.