2253 дня назадВіктор

уважаемые юристы прошу помочь разобраться. Суд винес решение: Зобов'язати Публічне акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк» здійснити перерахунок сплачених ОСОБА_1 платежів за користування кредитними коштами за договором від 02.08.2012 року з урахуванням відсоткової ставки 2,5% на місяць з 01.09.2014 року та зарахувати різницю на картковий рахунок ОСОБА_1. Звернувся до виконавчої служби. Отримав відповідь, що це судове рішення майнового характеру і треба сплатити 2% від суми боргу. Порахував, борг складає 1500 грн. Сплатив авансовий платіж. Відіслав, Знову повернули з мотивацією, що це вже немайновий характер судового рішення.

Допоможіть з’ясувати дану ситуацію.

Юрист Денис

Добрый день . В чём состоит ваш вопрос ?

Віктор (автор вопроса)

Вопрос: рішення суду майнового чи не майного характеру? тобто яким чином сплачувати авансовий внесок?

~= А Д В О К А Т =~

Зверніться до них, хай вони ж самі спочатку визначаться, адже дадуть вам письмову відповідь з якої буде все видно. Тому що для кваліфікації стороннім юристом потрібно як мінімум мати перед очима ваше рішення суду та вияснити ряд інших питань (про позовні вимоги тощо).

Віктор (автор вопроса)

Один раз відмовили у відкритті ВП в зв’язку , що майнового характеру судове рішення, другий раз відмовили що це не майнового характеру. Може звернутися до суду за роз’ясненням

Я би пропонував звернутися до суду із скаргою на держ.виконавця.

~= А Д В О К А Т =~

Можливо "відмовили" усно? Не могли відмовити двічі письмово цим самим розписатись доказово та документально у власній безграмотності. Не вірю, адже пропозиція (уточнюю) була звертатись всі рази до них лише ПИСЬМОВО.

Віктор (автор вопроса)

звертався письмово, відмовили письмово, але відповіді надавали різні виконавці з посиланням на п.8 ч.4 ст. 4 ЗУ про виконавче провадження. Але в поясненнях в супровідних листах вказували підстави про повернення вик. листа без прийняття до виконання. Друга заява вже була подана з квитанцією про оплату 2% як за майновий позов. Гроші повертають, але справа на вирішується.

До суду. там також може статися аналогічна ситуація.

Чи може суд дати з цього приводу роз’яснення.

~= А Д В О К А Т =~

Тепер зверніться до їх начальства (в обл.управління юстиції) і прикладіть їх різні відповіді - цікаво що вони роз'яснять тоді, може службове розслідуваня проведуть, якщо ви попросите про це в своєму зверненні? В суд також можете звернутись за роз'ясненням, проте позицію суду передбачити важко - він переважно "з'їжджає" грамотно від конкретики та внятної відповіді.

При написании ответа используется разметка Markdown.