2235 дней назадАноним

В договоре есть пункт о том, что договор расторгается за заявлением одной из сторон. Вопрос, нужен ли в этом случае дополнительный договор о расторжении? Или сам факт заявления уже расторгает договор?

А є приписка, що договір вважається розірваним після спливу певної кількості днів від дня заяви однієї зі сторін? Якщо ні, то заява - ініціація розірвання і треба доп. угоду

~= А Д В О К А Т =~

Если детальнее чётко не урегулировано в договоре (не выписан механизм такого "расторжения"), то достаточно и заявления, но его сложно правильно процедурно оформить (здесь могут быть проблемы) - поэтому лучше это сделать с участием юриста. Нужно всё же прочитать договор - могут быть незаметные на первый взгляд нюансы.

Відповідно до ст. 651 ЦК України, зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Оскільки договір укладався за згодою сторін, то загальним правилом є те, що зміни до нього також можуть вноситися лише за згодою сторін за відсутності в договорі чіткого формулювання про розірвання. В т.ч. за згодою має визначатись дата, з якої договір вважається розірваним або за рішенням суду.

Аноним (автор вопроса)

Формулировка "Дя цього Договору може бути припинена за заявою однієї із Сторін в разі невиконання Стороною своїх зобов"язань". Больше ничего в договоре на эту тему нет.

Аноним (автор вопроса)

И это Договор между предприятиями, т.е. хозяйственный.

Якщо бажаєте розірвати договір, однозначно пишіть листа про припинення дії договору у звязку з такими то порушеннями зобовязань Вашим контрагентом. Прикладайте проект Додаткової угоди про припинення дії Договору. Лист і Додаткову угоду з Вашими підписами надсилайте листом з описом на юр. адресу, а якщо фактична не збігається з юр., то на дві адреси. Зберігайте опис та чек поштового відправлення. У разі, якщо конкрагент не погодиться на розірвання, опис та чек прикладаються до відповідного позову до суду про розірвання. Зі складанням документів можу допомогти в платному порядку, як є така потреба, пишіть на пошту чи телефонуйте

Аноним (автор вопроса)

А если написать только письмо, что у связи с такими-то нарушениями разрываю договор, будет ли это основанием для такого расторжения? Или обязательно нужно подписывать доп.соглашение?

буде спірне питання через відсутність згоди контрагента, ну або він Вам відпишеться, що погоджується вважати договір розірваним з конкретної дати. Тоді ці два листи (Ваш і його) будуть угодою про припинення дії Договору. А взагалі, який Ваш ризик не розірвання договору? Щось на зразок оплати на умовах щомісячних платежів і Ви платник?

Аноним

Суть Договора в следующем. Я даю в использование землю, которую контрагент засевает пшеницей, потом ее собирает и продает. Ну и соответсвенно за такое использование земли он платит деньги. Деньги за целый 2017 г. он не заплатил вообще, чем нарушил условия Договора. Сейчас земля уже засеяна. И сомневаюсь, что так просто до сбора урожая он согласится расторгать договор. Поэтому хотелось бы расторгнуть его в одностороннем порядке сейчас (что потом даст собрать еще урожай мне) на основании пункта договора "Дія цього Договору може бути припинена за заявою однієї із Сторін в разі невиконання Стороною своїх зобов"язань. Всі негативні наслідки несе Сторона, яка не виконує свої зобов"язання".

Після розірвання договору ні про яке подальше користування мови бути не може, в будь-який момент Вас туди орендодавець має право недопустити. Вам взагалі не потрібно розривати договір, а стягнути суму боргу з пенею (якщо передбачена в договорі), інфляційними та 3% річних. Якщо потрібна допомога з позовом, звертайтесь!

Перепрошую, не вчиталась, не точно відповіла поспішаючи. Всеодно розривати не обов*язково, за вартість врожаю будете судитись в перспективі. Позов про стягнення всього, що я сказала, вважаю більш вірним. Можливо і розривати та стягувати кошти, якщо хочете передати в оренду комусь іншому.

Аноним (автор вопроса)

Я орендодатель земли. И хотелось бы расторгнуть договор, чтоб в дальнейшем не допустить орендаря к земле и собрать урожай самостоятельно. Поэтому будет ли считатся расторгнутым договор, если я напишу письмо, что договор расторгнут в связи с пунктом договора "Дія цього Договору може бути припинена за заявою однієї із Сторін в разі невиконання Стороною своїх зобов"язань. Всі негативні наслідки несе Сторона, яка не виконує свої зобов"язання"?

Расторгайте таким образом. Я бы еще одновременно и иск в суд подал о взыскании задолженности по договору со всей причитающейся пенёй. Что лишний бы раз подтвердило снование расторжения договора.

При написании ответа используется разметка Markdown.