2234 дня назадОксана

Шановні адвокати хотілось почути вашу думку з того що - я (дружина) перебуваючи в шлюбі з чоловіком купили 4 роки назад авто яке записане на чоловіка (в мене теж є посвідчення водія і я також передвигаюсь на цьому авто). Рік назад я змушена була подати на чоловіка перебуваючи в шлюбі на аліменти дитині так як в нас виникли різні погляди на життя (але ми не розлучались). Мій чоловік сплачує аліменти дитині від першого шлюбу, я дізнаюсь що виконавча служба накладає арешт на все авто так як винекла заборгованість по аліментах дитині (20 тис.) від першого шлюбу, та моїх (16 тис, але я це питання не піднімала). Запитую вас, адвокати: - 1) якщо машина це сумісна власність то чому арешт на всю машину а не на 1/2 (половину автомобіля)? 2)мені потрібно в суді доводити що половина автомобіля моя, і далі претендувати в рівних частках з бувшою дружиною на іншу 1/2 частини авто ? Чоловік нам (дружинам) сказав що хочте те й робіть - рвіть на шматки авто. Як це відбувається? скинте закон чим керується виконавець коли накладає арешт, і як бути моїм інтересам?

Оксана (автор вопроса)

Чи можу я передвигатись на цьому авто?

Аноним

Только при разводе вы получите пол машины и арест снимут с вашей части.Но на данный момент вы ничего не можете.

Оксана (автор вопроса)

Юристи порадите будь ласка що робити мені дружині - як зняти арешт і визнати за собою право власності на авто.

Оксана (автор вопроса)

В юристів відповіді немає??? так що робити мені з машиною? Яке мала право виконавча служба накласти арешт на всю машину в цілому, коли це є сумісна власність і 1/2 частина належить мені!??? Розтолкуйте мені будь ласка закони!

на сейчас у машины , юридически по документам один собственник - ваш супруг. то что по семейному праву имущество , приобретенное в браке признается совместно нажитым и доли супругов равные, то есть у каждого 1/2 все понимают , НО пока вы юридически с оформлением документов на право собственности не выделите свою 1/2 из общего имущества супругов- вашей доли как бы нет, ее никто не видит...

Оксана (автор вопроса)

Дякую за відповідь.

Оксана (автор вопроса)

Але виконавець нараховує аліменти, рахує заборгованість керуючись двома законами - Сімейним кодексом та законом про виконавче провадження це так мені пояснив виконавець. Так чому не беруть до уваги спільно нажите майно по сімейному праву??? Чому виконавча вимагає предявити боржнику всі документи починаючи з декларації про доходи і закінчуючи чути не "аналізами", а відслідкувати(взяти копії документів) куплене майно чи є спільною власністю в іншому шлюбі чи ні то вони не соізволять! Бо так проще! Тільки і знають діжурну фразу не подобається - звертайтесь в суд!

~= А Д В О К А Т =~

Тому що у суспільстві діють такі "порядки", які називаються законодавством. Подайте в суд і все можна цивілізовано довести та вирішити - чому вас це лякає, адже є всі шанси скорегувати ситуацію більш справедливо, ніж є зараз.

Оксана (автор вопроса)

...прокоментуйте як далі можуть розвиватись події - якщо я доведу в суді що це сумісна власність і 1/2 авто належить мені, що це ущимляє мої права, арешт не знімуть з рухомого майна? Я так розумію що запропонують викупить іншу частину авто? Так? Спрогнозуйте будь ласка які ще можуть бути варіанти, але цей для мене найкращий, так? Чи можливо буде інший розвиток подій?

Леся Целикова 0505542573

Події можуть розвиватися по різному, але те що Вам через суд потрібно довести що 1/2 ваша - Це факт та зняти арешт зі своеї частки. А далі залежить від того чи будете Ви згідні продавати автомобіль, якщо ні- то без Вашої згоди автомобіль не продадуть навіть на торгах. А отже можете їздити на авто. Да авто буде в арешті - але ж не в розшуку. Ніхто не зможе заборонити Вам вікористовувати Ваше майно. "5. У разі якщо опис та арешт майна проводився державним виконавцем, скарга сторони виконавчого провадження розглядається в порядку, передбаченому розділом VII ЦПК, а якщо такі дії вчинялися при виконанні вироку суду щодо цивільного позову у кримінальному провадженні, то відповідна скарга підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства відповідно до вимог статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України. Інші особи, які є власниками (володільцями) майна і які вважають, що майно, на яке накладено арешт, належить їм, а не боржникові, можуть звернутися до суду з позовом про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту, що передбачено статтею 60 Закону про виконавче провадження."(П О С Т А Н О В А № 5 ПЛЕНУМУ ВИЩОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО СУДУ УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ від 03 червня 2016 року Про судову практику в справах про зняття арешту з майна)

Оксана (автор вопроса)

Дякую за пояснення!

При написании ответа используется разметка Markdown.