2227 дней назадАноним

Що робити, якщо дитину не приймають до школи без вакцинації? На які нормативно-правові акти треба звернути увагу у позовній заяві?

~= А Д В О К А Т =~

Це складна і громіздка "тема" - точно не в "двох словах".

Аноним (автор вопроса)

А якщо коротко? Тільки нормативно-правові акти.

Анатолий

Даже боться адвокати затрагувати цю тему! Жалко, а це проблема на Україні, ви батьки коліть, а якщо щось станеться моз відповідальності не має

Юристи/адвокати не думають навіть "боятись" торкатись якоїсь теми, але реалії такі, що наразі відмовитись то можете, однак немає способу примусити зарахувати до садочку дитину, яка не щеплена, вихід - приватний садочок..ну чи домовлятись. Суд хоч визнає право, але не бере на себе функції керівника дитячого садочка, в повноваженнях якого приймати рішення.

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно знати і розуміти, що тут йде балансування між "двома вогнями". З однієї сторони - вакцинувдання корисне для суспільства в цілому, бо знімає проблему поширення провакцинованих хвороб, державні витрати на лікування і т.д., але при його тотальному непродуманому не індивідуальному підході - може нашкодити здоров'ю конкретної дитини (чи навіть дорослого) аж до летального закінчення. В СРСР це робилось більш продумано - перед вакцинацією більш індивідуально спочатку вивчалась реакція дитини (пирки) і лише при відсутності застереження - робилась подальша вакцинація. Тепер же цим "заморочуватись" ніхто не бажає (адже це додаткова робота та витрачання державних чи інших коштів, ресурсів!), а всі ризики не забезпечують ніяк "на авось". Тому найкраща стратегія самим батькам спочатку прийняти додаткові медичні міри (потурбуватись про обслідування самостійно та додатково!) для індивідуального вивчення можливості організму конкретної дитини пройти безпроблемно ту чи іншу вакцинацію, а вже потім вирішувати: робити її чи ні. До речі, і стан будь-якої тимчасової захворюваності - категорично протипоказаний вакцинації, тому потрібно зачекати деякий час до простого виздоровлення дитини і тоді все може бути "норм". Тоді й медичні документи (після попереднього обслідування) будуть "на руках" щоб грамотно, а не голослівно доводити: чому саме від конкретної вакцинації ви відмовляєтесь. Але ж це "кошти" і батьки теж не бажають їх вкладати... А тоді можливо до вас прислухались би обгрунтовано. Та й відсутність вакцинації - теж не вихід для всіх. Адже якщо ваша дитина таки захворіє, то хіба ви будете цим задоволені, якщо є нешкідлива можливість такому запобігти? Будь-яке захворювання ще більше не додає здоров'я людині ніж та ж вакцинація... Тобто, як видно, дана проблема знаходиться менш за все в площині юриспруденції, а більше в площині медицини, профілактики захворювань, карантинних питань та генетичних властивостей конкретних організмів та їх фізичного стану. Адже повністю здоровій дитині (та ще й з хорошою генетикою!), яких зараз реально мало - вакцинація лиш корисна та нічому не загрожує. А в протилежних випадках доходить і до смертельних ризиків. Про варіанти "прострочених вакцин" (за чим теж потрібно уважно відслідковувати і батькам теж!!!) тут навіть не обговорюється - бо це взагалі злочин тих, хто таке допускає.

При написании ответа используется разметка Markdown.