2222 дня назадАноним

Доброго дня. Мною та колишнім чоловіком під час шлюбу був придбаний автомобіль по Генеральні довіреності. В довіреності вписані ми обоє. Після розлучення пройшло вже трошки більше трьох років. Колишній чоловік дане авто від мене заховав, користуватися автомобілем мені не дає, виплатити якусь грошову компенсацію відмовляється. Даних автомобіля (держ. номер) та документів на авто у мене наразі немає. Яким чином я можу захистити своє право користування даним авто або примусити виплатити грошову компенсацію? Чи є якийсь сенс із заяви у поліцію?

лише в судовому порядку. швидше за все, позов про поділ майна. Потрібно вивчати ситуацію, може автомобіль вже ним відчужений. якщо ні, то разом з позовом слід подати заяву про забезпечення (накладення арешту)

звертайтеся очно до юристів, хай працюють над цим питанням

~= А Д В О К А Т =~

"Купівля по довіреності" - це насправді ніяка не купівля взагалі! Це просто юридично власник надав довіреність хай і навіть вам обом продати його автомобіль третій особі, а кошти ви мали б віддати законному власнику! Зрозуміло що так люди маскують "продаж" щоб не платити податки державі. Але в тому то й "фокус", що у випадку будь-якого "казусу" (ось як сталось наприклад у вас щодо поділу майна при розлученні) всі ризики будуть ВАШІ. Чоловік вдало своєчасно зорієнтувався та "прикарманив" ситуацію собі - тепер ви навряд чи доведете будь-яку свою причетність до того автомобіля. Так що отримати з нього частку вам вірогідно не вдасться ніколи. Тому краще діліть інше "легальне" майно, а не те що юридично не було оформлене на вашу сім'ю. Або наступного разу оформляйте договір купівлі-продажу легально (а не "по довіреності") - тоді й ділити буде що.

При написании ответа используется разметка Markdown.