2221 день назадТаіса

До яких статей ЦК України потрібно звернутися або які дії потрібно вчинити, якщо я передала на зберігання сусіду цінні речі (на час своєї відпустки) і за цей час до сусіда прийшов держ. виконавець, склав опис майна і наклав арешт на мої речі, порахувавши їх сусідським (арешт наклали в зв'язку з тим, що сусід не сплачував довгий час аліменти на дітей) ? дякую!

Леся Целикова 0505542573

"П О С Т А Н О В А № 5

ПЛЕНУМУ ВИЩОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО СУДУ УКРАЇНИ

З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

від 03 червня 2016 року

Про судову практику в справах про зняття арешту з майна 5. У разі якщо опис та арешт майна проводився державним виконавцем, скарга сторони виконавчого провадження розглядається в порядку, передбаченому розділом VII ЦПК, а якщо такі дії вчинялися при виконанні вироку суду щодо цивільного позову у кримінальному провадженні, то відповідна скарга підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства відповідно до вимог статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України. Інші особи, які є власниками (володільцями) майна і які вважають, що майно, на яке накладено арешт, належить їм, а не боржникові, можуть звернутися до суду з позовом про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту, що передбачено статтею 60 Закону про виконавче провадження.

У зв’язку із цим боржник (учасник кримінального провадження, на майно якого накладено арешт) не може пред’являти такий позов, оскільки у судовому процесі він є відповідачем та законом для нього встановлений інший порядок вирішення питання.

У разі пред’явлення до суду такого позову в порядку цивільного судочинства суддя має відмовити у відкритті провадження на підставі пункту 1 частини другої статті 122 ЦПК, а, помилково прийнявши позов до розгляду, під час судового розгляду суд має закрити провадження у справі з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 205 ЦПК."

Леся Целикова 0505542573

Але Ви повинні будете надати документи що підтверджують Ваше право власності на таке майно.

~= А Д В О К А Т =~

... і договір про зберігання разом з актом...

При написании ответа используется разметка Markdown.