2227 дней назадАноним

Пожалуйста подскажите что делать. пять лет назад кутили машину по доверенности,а теперь выясняется что у бывшего хозяина долги по алиментам. Слышали что по новых законам на такие авто накладывают арест,как быть чтобы не потерять машину.

Укладайте з власником автомобіля договір купівлі-продажу (або міни, дарування).

так, бо будуть великі проблеми

Аноним

А как сделать дарственную,ведь нотариус не может на ней поставить дату пятилетней давности.,а машина в розыске . Пожалуйста, подскажите ,очень прошу.

Якщо на автомобіль накладено заборону відчуження( арешт), нотаріус не посвідчить договір. Потрібно визнавати право за Вами на цей автомобіль, але шляхом пред"явлення позову в суд і при наявності доказів придбання Вами цього авто (розписки, наприклад).

Видача розписки та довіреності на володіння, користування та розпорядження автомобілем без належного укладення договору купівлі-продажу не вважається укладеним договором та не є підставою для набуття права власності (№ 640/7052/16-ц, 15.02.18)

до цього рішення суду дійсно є позитивна практика визнання прав власності на авто на підставі розписки..., а тепер треба вишукувати варіанти

Леся Целикова 0505542573

Это называется - экономия. Сейчас авто поставят в розыск- и заберут его аж бегом, поскольку владелец не Вы, а тот кто владелец по паспорту. И что Вы сможете сделать- это стребовать с него деньги по расписке.

Додам до попереднього коментаря, для витребування коштів тут строк позовної давності, що може бути пропущеним, та і не факт, що розписка написана належним чином. Для прикладу, наявні прецеденти відмови в позові і на підставі, що не чітко визнечена валюта, наприклад, тобто, вказуючи "доларів", забувають зазначити, що це "долари США" Оберіть юриста/адвоката і опрацьовуйте способи виходу із ситуації...

При написании ответа используется разметка Markdown.