2219 дней назадЮрій

Добрий день. Є неприватизований будинок, який стоїть на мого батька. Батько помер не залишивши заповіту, мати теж померла, пройшло вже років 4 після смерті батька. Запитання:як мені отримати цей будинок в спадок щоб потім приватизувати. Дякую.

щоб Ви зрозуміли, зміст приватизації в отриманні у власність приміщень, які було надано в користуванні по ордеру тощо. У Вашому ж випадку очевидно будинок було свого часу побудовано або придбано, отже, вже є власністю спадкодавця і спадщиною відповідно. Інша справа, якщо документи втрачено, їх потрібно відновлювати або звертатись до суду. Детальніше можу сказати після уточнення інформації, звертайтесь.

Юрій (автор вопроса)

А як отримати цю власність якщо заповіту не було, а після смерті пройшло більше 6 місяців?

а були зареєстровані за однією адресою зі спадкодавцем? Є ще брати, сестри, мати, живі батьки спадкодавця?

Юрій (автор вопроса)

Мати і я. Мати померла, є ще брат але живе окремо і відмовляється від спадку.

я Вам раджу звернутись до нотаріуса, якщо такий дає відмову на підставі, зокрема, пропуску строку, через суд поновлювати строк

Юрій (автор вопроса)

Дякую!

Аноним

Ваш вопрос решается через 2 суда.

Юрій (автор вопроса)

А чому два?

Аноним

Сначала ответьте на выше заданные вопросы, а потом отвечу я. Спрашивала Юлія Вікторівна: а були зареєстровані за однією адресою зі спадкодавцем?

Юрій (автор вопроса)

Так, був і є зареєстрований. Виникло бажання приватизувати цей будинок і земельну ділянку, а зареєстровано це все на батька, який помер 4 роки тому не залишивши заповіту.

Аноним

БИНГО! Таким образом: если вы были зарегистрированы на момент смерти отца вместе, вы фактически приняли наследство и завещание вам не нужно. Брат живет и жил отдельно, на наследство не претендует - считаем что его нет, наследник вы один.Вам не нужно через суд восстанавливать срок для принятия наследства - это уже хорошо, на один суд меньше. ДОМ НЕ ПРИВАТИЗИРУЮТ - просто оформляют право собственности. Если документы на дом есть - идете к нотариусу с документами на дом, свидетельствами о смерти, свидетельством о вашем рождении. паспорт. ИНН и т.д. и подаете заявление и принятии наследства. Если же документов на дом нет - тогда все равно идете к нотариусу во всем, что есть, нотариус дает отказ, а тогда в суд с другим иском. С вас пирожок!

Юрій (автор вопроса)

Але приватизувати після цього можна?

Аноним

ДОМ ПРИВАТИЗИРОВАТЬ НЕ НУЖНО!!!! Приватизации - это выкуп государственного имущества. У вас дом построенный отцом\дедом. Правильно? После приватизации получают свидетельство о праве собственности. У вас тоже будет такое же свидетельство. По земле отдельно.

Юрій (автор вопроса)

А можна в неприватизовний будинок когось приписувати, та й потім щоб продати будинок потрібно приватизувати, так чи ні?Мене цікавить процес приватизації в даній ситуації.

Аноним

Еперный театр! Получите документы у нотариуса и дом станет "приватизированным". Прописывать нельзя - только когда документы будут на вас.

Юрій (автор вопроса)

Дякую.

При написании ответа используется разметка Markdown.