2219 дней назадАноним

Маю вищу освіту. Раніше, відповідно до частини 10 статті 17 Закону України "Про військовий обов"язок і військову службу" Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти надавалася один раз за період навчання. Але дану частину виключено, згідно ЗУ "Про освіту" (Частину десяту статті 17 виключено на підставі Закону № 2145-VIII від 05.09.2017). Чи маю право я на відстрочку на підставі частини 8 статті 17 ЗУ "Про військовий обов"язок і військову службу" під час навчання у ВНЗ на денній формі, маючи уже "за плечима" вищу освіту?

Аноним

Отсрочка не будет.У вас уже есть образование и не имеет значения что вы хотите 2

Аноним (автор вопроса)

А где указано что мне после 1 или 2 или 3 образования запрещается давать отстрочку? какой статьей закона или постановления КМУ или приказа министерства обороны? ведь раньше было указано: "учишся - один раз получишь отстрочку - потом нет!" а теперь эту норму убрали. какой теперь нормой устанавливается лимит: "получил один раз высшее - отслужи год во благо Украины!!! не смотря на то что ты ещё учишся!!"?

~= А Д В О К А Т =~

На жаль ви не маєте законного права на відстрочку на підставі частини 8 статті 17 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу" на час навчання у ВНЗ на денній формі, здобуваючи "другу" освіту, маючи уже "за плечима" "першу" вищу освіту. Це випливає з контекстного аналізу всієї ст. 17 ЗУ.

"8. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти (а не другої освіти!) на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються: = = = у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти (знову відсутні слова другої освіти);"

І кінцево це однозначно підтверджено частиною 17 ст. 8 ЗУ:

"17. Призовники, які втратили підстави для надання відстрочки від призову на строкову військову службу (а ви втратили, закінчивши "першу" вищу освіту), а також особи, які не мають права на відстрочку або підстав для звільнення від призову на строкову військову службу, передбачених статтями 17 та 18 цього Закону, і не призвані з різних причин на строкову військову службу у встановлені строки (а ви втративши підставу не був призваний !), повинні бути призвані під час здійснення чергового призову."

Крім того, будьте благорозумний і крім формального теоретичного підходу для аналізу будь-якої ситуації - керуйтесь завжди ще й не лише практикою (що не маловажно), а й здоровим глуздом та на "хвилину" подумайте - скільки людей використали б найменшу можливість таку, якби це було можливо?? Чи ви подумав, що лише сам читаєте ЗУ, а інші (включаючи юристів-фахівців, просто грамотних людей тощо) типу "нічого не бачать", а ви "винахідник" ? Краще проаналізуйте інші підстави для відстрочки чи звільнення від ВС - адже таких законних причин є немало, можливо вам якась і підійде? Наприклад, включаючи альтернативну військовій службі тощо.

Аноним

Добре, а якщо я вдобавок поновлююся на друге вище? ... в частині 11 ЗУ написано, що "11. Громадяни призовного віку, які перервали навчання у зв'язку з отриманням академічної відпустки, реалізують право на академічну мобільність, а також які поновлені у закладі вищої освіти, право на надану відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачають."

Аноним

Хочется поддержать автора, там действительно нигде не указано про единственное высшее образование.

(цитирую) "Призовники, які втратили підстави для надання відстрочки від призову на строкову військову службу (а ви втратили, закінчивши "першу" вищу освіту)"

А он поступает и получает отсрочку еще раз:

" Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти ... "

В вашем контекстом анализе, Михаил, отсутствует логика.

~= А Д В О К А Т =~

А где здесь Михаил взялся?

Аноним

а что это вы вдруг ник сменили, адвокат?

Обращайтесь 096 631 12 61

При написании ответа используется разметка Markdown.