2218 дней назадАндрій

Доброго дня! В договорі купівлі-продажу земельної ділянки, який посвідчений нотаріусом, я виявив помилку, а сама в описі меж земельної ділянки. В договорі написано: опис земельної ділянки від А до А земельна ділянка Гончар; від Б до Б земельна ділянка Степовий. У державному акті на право власності на земельну ділянку стоїть так: від А до Б земельна ділянка Гончар, від Б до А земельна ділянка Степовий. Як у витязі Державного земельного кадастру визначені межі згадати точно не можу, але начебно так: від А до А земельна ділянка Гончар; від Б до Б земельна ділянка Степовий. Зрозуміло, якщо нотаріус зробив описку то виправить усе. Але скажіть будь ласка, якщо помилки допустилися працівники держ. гео. кадастру і видали мені не вірний витяг ДЗК, що мені робити та як це все виправити? Якщо, я не буду виправляти ці помилки то які для мене можуть виникнути юридичні наслідки (при продажі, даруванні чи можуть такий провочин через суд визнати недійсним)?

Описки в документі не є підставою для визнання правочину недійсним, якщо нотаріус виправить помилку, можна звернутися до державного реєстратора про внесення змін до запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку. якщо відмовлять, прийдеться в суді вирішувати це питання.

~= А Д В О К А Т =~

З такою опискою ви не зможете вчинити жодного послідуючого правочину - і, повірте, працівники держ. гео. кадастру дуже добре це знають. Думається що ваша помилка "не випадкова". Тепер тільки в суд - жодний нотаріус чи держ.реєстратор не буде це робити без рішення суду - воно йому потрібно??

При написании ответа используется разметка Markdown.