2217 дней назадАноним

Успадкував у селі будинок від матері яка померла 1995р.. У право власності вступив у 2011р.. У погосподарчій книзі записано 0.40ГА землі 0.25 ожб і 0.15 осг. землею не користувався з 1995р., а з 2011р. почав платить податок. Біля самого будинку знаходиться 0.30га. ще 0.10га. через дорогу. У 2011р. цих 10 сот. дав сусіду усно в тимчасове користування. Тепер цей сусід хоче приватизувать свою землю разом з моєю. Моя земля не приватизована, ніяких карт пивязок до місцевості в сільській раді нема, сусіди не хочуть не скім конфліктувать. Що мені робить?

Робіть і Ви спроби приватизувати ту земельну ділянку, яку сусід хоче приватизувати.

Аноним (автор вопроса)

Вона знаходиться окремо від прибудинкової ділянки. Сільській голова не дає рішень не мені ні сусіду. мотивуючи тим що спори що-до права власності вирішуються судом.

Є рішення виконавчого комітету сільської ради про відмову?

Аноним (автор вопроса)

Рішень то нема. Але і сусід перший подав заяву

Подавайте і ви.

Аноним (автор вопроса)

Я подав, але на окрему ділянку потрібне окреме рішення. І впринципі не підпише погодження меж. Треба іти в суд, от тільки зчим?

Якщо подавали заяву і на протязі місяця сільська рада не розглянула цю заяву і не прийняла рішення, в суд можете подавати позов про зобов"язання вчинити дії сільської ради, тобто розглянути вашу заяву.

Аноним (автор вопроса)

Але все таки потрібно 2 рішення чи мене обманули?

Кожна заява окремо буде розглядатися, хоча може на одному і тому ж засіданні виконавчого комітету, рішення має бути щодо розгляду кожної заяви.

Аноним (автор вопроса)

У нас в селі має проводитись інвентеризація земель, чим вона мені може допомогти?

~= А Д В О К А Т =~

Для процедурно вірного виділення землі - так, потрібно два рішення, вас не обманули. Але перше важливіше - друге більш "автоматичне". Адвокат підкаже вам "з чим йти в суд" - в двох словах не пояснити, це потрібно більш детально вивчити ситуацію індивідуально, готувати тексти звернень, тобто професійно зробити юридичну роботу - звертайтесь персонально. А якщо вами, наприклад, не вірно сформовано текст звернення (чи процедурно не достатньо "доказово" подано) - то можуть вас "водити за носа" ще довго-довго.

Аноним

Анатолій Миколайович, я дуже надіюсь на інвентеризацію. Бо у сусіда фактично землі більше ніж записано.

При написании ответа используется разметка Markdown.