2206 дней назадПетр

Добрый день, я работаю не официально, моя зарплата 5 000 грн (в среднем по городу 4000), но официально по городу около 10000, поэтому с меня снимают 1\4 от 10000, а точнее 2370 на алименты, я бывшей объяснял ситуацию и плачу ей от своей реальной зарплаты, т.е. 1250 грн, но поскольку недавно вышел закон, что должники будут в принудительном порядке устроены на соц. работы в пользу ребенка, бывшая продвигает дело в суд. Когда суд назначит мне данные работы (а скорее всего так и будет поскольку долга уже больше 10000), я лишусь и своей работы и назначенные мне выплаты не погасят долг и я окажусь в еще более трудном положении, как мне избежать такого исхода или облегчить ситуацию? О мирном соглашении с бывшей речи быть не может, она сильно упрямая.

Нужно в судебном порядке уменьшить размер алиментов. Звоните, подготовлю иск

Вы этот вопрос сможете урегулировать лишь, когда будете официально трудоустроены.

Олег

заспокойтесь, соціальні роботи для злізних - тобто ті які взагалі нічого не платять. Ви ж платите по своїй мірі можливостей, що можуть зробити то накласти арешт на авто чи квартиру. Але ж знову ж таки щоб не ріс борг, без суда і ХОРОШОГО адвоката НЕ обійтись, потрібно подавати на зменшення аліментів.

Олег

влаштуйтесь де небудь офіційно і борг перерахують згідно офіційної останьої заробітної плати. Стаття 195 СК Заборгованість за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення, незалежно від того, одержано такий заробіток (дохід) в Україні чи за кордоном.

  1. Заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості або є фізичною особою - підприємцем і перебуває на спрощеній системі оподаткування, або є громадянином України, який одержує заробіток (дохід) у державі, з якою Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості.

У разі встановлення джерела і розміру заробітку (доходу) платника аліментів, який він одержав за кордоном, за заявою одержувача аліментів державний виконавець, приватний виконавець здійснює перерахунок заборгованості.

  1. Розмір заборгованості за аліментами обчислюється державним виконавцем, приватним виконавцем, а в разі виникнення спору - судом.
Петр (автор вопроса)

на каком основании могу подать в суд? предоставить документы о доходах я не могу, поскольку работаю не официально и деньги даются на руки, еще я живу с девушкой у нее 2ое детей (не от меня) но на нее оформлена мать одиночка, это может повлиять на дело? и будет ли чтото из-за этого моей подруге?

Олег

в першу чергу в суд за станом здоров"я - косий, кривий. При визначенні розміру аліментів на дитину суд враховує стан здоров'я та матеріальне становище дитини й платника аліментів, наявність у нього інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків та інші обставини, що мають істотне значення. А взагалі то робота офіційна потрібна не вже на мінімалку нігде не можна оформитись? Бо іначе будуть рахувати аліменти по середньомісячному по району - такий закон, ну або в твердій грошові сумі! Ну хочя якщо з вас немає чого взять там авто, квартири то платіть собі скільки можете, але платіть кожен місяць щоб не бути злісним неплатником, і нічого у вас крім "аналізів" вони не візьмуть, головне щоб в арест не було чого взяти, а там пройде декілька років подасте що до суду що не взмозі оплачувати борг знову таки за станом здоров"я...Навіть якщо в спадок вам буде наприклад квартира від мами, то ви можете на протязі 6 місяців після її смерті написати заяву до натаріуса що ви є спадкоємцем але відмовитись від квартири на користь скажімо вашої дитини яка буде рости біля вас, тільки так обійти арешти, тут головне щоб виконавчя вас не прихопила з нерухомістю і не поставила в арешт.

Олег

зверніться до толкового адвоката він вам порадить що робити. Тільки до толкового, а не до такого коли ви прийдете з проблемою а він вам скаже то заплатіть типу ви такий вибачте козел не хочете платити дитині... я впевнений платили як би було з чого.

При написании ответа используется разметка Markdown.