2184 дня назадТая

Сусіди вже з пів року десь через день миються вночі (12 години ночі, 1 година ночі) при цьому у них дуже шумлять труби (крани), що заважють нам повноцінно спати вночі. Ми перший раз до них звернулися і повідомили про надмірний шум. Сусіди начебто все зрозуміли, але так і продовжили митися в ночі, утворюючи при цьому велийикого шум. Ми звернулися до них в 12 годині ночі, щоб вони послухали як шумлять їх труби (крани), але вини через двері повідомили, що якщо ми ще раз їх потурбуємо вини викличуть поліцію. Ми змушені були звернутися до поліції. Перший раз набрали 102. Не знаю чи приїжджав наряд поліції, але все залишилося, як і було раніше. Другий раз ми зателефонували в 4 відділення поліції Солом'янского району. Черговий мене вислухав і сказав, що виклик прийняли, але наряв відправляти не будуть, мотивуючись тим, що вони не можуть заборонити митися, і не рахують шум труб (кранів) битовим шумом. Порадили звернутися в ЖЕК. Як я розумію, якщо ми навіть звернемося зі скаргою в ЖЕК, сусіди просто не відчинять двері, і далі будуть продовжувати використовувати шумні труби (крани) і не давати нам повноцінно відпочивати в ночі. Прошу пояснити чи правий черговий поліції. Якщо ні, то які мають бути наші наступні дії. Дякую.

Аноним

А что вы хотели, что бы полиция запретила людям мыться?Смешно..По закону вы ничего не можете сделать.Если у людей нет денег на замену более качественных труб и сантехники, ну что же извините, и терпите. Вы канечно можете обратиться в ЖЕК на проверку состояния трую, может они подлежат замены и ЖЕК поменяет, но скорее всего ЖЕК скажет что состояние удовлетворительное и на этом все.Так что в этой ситуации нет выхода.

Аноним

Я не юрист, але є певні думки. Є термін прийнятний рівень шуму. По будням у робочі години, орієнтовно з 8 до 18, рівень шуму дозволений вище, але теж в межах норми. Отже, якщо сусіди шумлять вище норми, то вони порушують ваше право на відпочинок. Відповідно ви маєте право звертатись у поліцію. Якщо поліція не реагує (ваше звернення фіксується в будь-якому випадку), пишіть заяви на сусідів та на поліцію у прокуратуру або зверніться до юриста.

Аноним

Бред полный! Какая полиция!!!???

Аноним

Ну вы смешные , за то что человек моется, а сосед слышит шум труб, в полицию обращаться?Мда, люди сходят с ума .

Аноним

Не хотите слышать шум соседей - живите в своем частном доме.

Аноним

Было бы замечательно, чтобы за такие "вызовы" полиции был нехилый штраф!

Тая (автор вопроса)

Судячи з каментаріїв ніхто не стикався з подібною ситуацією, або це ті, хо любить миться вночі і у них шумлять труби. Якби ваші сусіди в годину ночі робили ремонт, сверлили стіни, чи влаштували гучну гулянку ви б напевно викликали поліцію. А якщо з такою ж силою шумлять труби (62 Дб) і не деють спати вночі, рахую поліція має втрутитися за порушення тиші. Граничне допустиме значення якого для житлових приміщень встановлюється Санітарними нормами: з 7:00 до 23:00 – 55 дБА з 23:00 до 7:00 – 45 дБА Крім того, у нічний час, із 22:00 до 8:00 Законом забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

Аноним

А вы как замеряли звук труб что написали 62 Дб.?На слух определили?Или у вас была проверка с замером шума соответствующими органами , и есть акт подтверждающий это? Если этого нет, о чем речь?Будет такой акт на руках, вот тогда и обращайтесь в полицию и суд, а до этого 62Дб это ваша фантазия, и вы сами понимаете что полиция не будет на это реагировать.Так что обращайтесь в спец. контору которая замеряет шум , а дальше уже понятно будет.

Леся Целикова 0505542573

Жуть какая-то. Так может Вы сами замените соседям кран, если он только Вам мешает, ведь о том что другим соседям они мешают Вы не говорите.

Аноним

Сделать по своей стене шумоизоляцию вера не позволяет?

Аноним

Я вас розумію. У нас аналогічна ситуація. Сусід зверху встановив на кран пристрій для нагрівання води. Миїться у 7-20 і 21-00. Кожен день в цей час у квартирі шум наче штроблять підлогу.

Я до нього звернулась, 2 рази повідомила про цей шум.

Він сказав: 1 раз: нам невірно встановили труби і пристрій для нагріву води дуже шумить, але я нічого змінювати не буду, бо все дорого коштує. 2 раз: перестаньте до мене приходить я нічого не зміню.

Зараз він живе сам, якщо додати жінку і дітей, то сей шум буде постійним протягом дня. Шум дійсно дуже великий, ніколи не думала, що так може бути.

Сусід не реагує, я звернулась до голови ОСББ. Він пішов до сусіда. Потім мені сказав, що шум в межах норми. Але я не знаю, чи включав сусід пристрій для нагріву води, бо саме він сильно шумить.

Більше до сусіда я не зверталась. Спробую звернутись до дільничного, хоча з вашого листа розумію, що надії мало.

Одне хочу сказати. Не має поваги у нас один до одного. І людина нічого не може з цим зробити. Закони не дозволяють...

Аноним

Наивные люди....что сделает участковый? есть преступление? какое?

При написании ответа используется разметка Markdown.