2182 дня назадАлексей

оброго дня!

Підкажіть, будь ласка, відповіді на питання:

  1. Чи законно було проведено судове засідання, якщо я належно не був повідомлений ( навіть не знав про суд, повістку не отримував, ніде не розписувався, в області позивача не проживаю більше 10 років, з позивачем не спілкуюся)?

  2. У справі вказано "відповідач заявою позов визнав, на утриманні не має інших утриманців", хоча реально я мав непрацюючу вагітну дружину та неповнолітнього сина, ще один син народився через 2 місяці після суду. Чому це не враховано і що за заява?

  3. Я маю зараз право (через 2 роки) отримати копію судового рішення і подати заяву на оскарження? Ніяких документів я раніше не отримував.

Іменем України

(заочне)

21 липня 2016 року смт. Чернігівка

Чернігівський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Покопцевої Д.О.,

при секретарі Синяк Л.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Чернігівка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, третя особа ОСОБА_3, -

встановив:

Позивач зазначила, що до 12.02.2003р.р. перебувала у шлюбі з відповідачем.

У сторін 13.10.1996 р. народився син ОСОБА_3, батьком якого в свідоцтві зазначено відповідача.

З 01.09.2014р. син є студентом відокремленого структурного підрозділу «Ногайський коледж Таврійського державного агротехнічного університету», строк навчання до 30 червня 2018 року, тобто продовжує навчання, відповідно, потребує матеріальної допомоги від батька, яку він в добровільному порядку не надає.

Просить стягнути з відповідача аліменти на утримання повнолітнього сина ОСОБА_4, 13.10.1996р.н., який продовжує навчання, у розмірі ? частини всіх видів доходів, щомісяця, до закінчення навчання.

Представник позивача надав заяву про розгляд справи без її участі, просять позов задовольнити у повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з'явився, причину неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі не надав, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином. За згоди представника позивача суд ухвалює по справі заочне рішення.

Третя особа по справі до судового засідання не зявився, причину неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі не надав, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином.

На підставі положень ч.2 ст.197 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню.

Від шлюбу сторони мають повнолітнього сина ОСОБА_3, 13.10.1996р.н. (а.с.8).

З 01.09.2014р. ОСОБА_3 є студентом відокремленого структурного підрозділу «Ногайський коледж Таврійського державного агротехнічного університету», строк навчання до 30 червня 2018р., що підтверджується доданою до матеріалів справи довідкою №164 від 29.06.2016р. зазначеної учбової установи (а.с.10).

Частинами 1, 3 статті 199 СК Українивизначено, якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у звязку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобовязані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

Пунктом 20 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 15 травня 2006 року № 3 «Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» розяснено, що обовязок батьків утримувати повнолітніх дочку, сина, які продовжують навчатися після досягнення повноліття (незалежно від форми навчання), виникає за обовязкової сукупності таких юридичних фактів: досягнення дочкою, сином віку, який перевищує 18, але є меншим 23 років; продовження ними навчання; потреба у звязку з цим у матеріальній допомозі; наявність у батьків можливості надавати таку допомогу.

Згідно зі ст. 182 СК України, при визначенні розміру аліментів суд враховує: стан здоровя та матеріальне становище дитини; стан здоровя та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів на інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; інші обставини, що мають істотне значення.

Згідно зі ст. 200 СК України суд визначає розмір аліментів на повнолітню дочку, сина у твердій грошовій сумі і (або) у частці від заробітку (доходу) платника аліментів з урахуванням обставин, зазначених у статті 182 цього Кодексу.

Стягнення аліментів на утримання дитини є одним із способів захисту інтересів дитини, забезпечення одержання нею коштів, необхідних для її життєдіяльності.

Відповідач заявою позов визнав, інших утриманців не має, докази того, що не має можливості надавати сину матеріальну допомогу, в матеріалах справи відсутні.

Враховуючи викладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Судові витрати розподілити згідно положень ст.88 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.180, 183 СК України, ст.ст.10,60,212,215,224-225 України, суд, -

вирішив:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, третя особаОСОБА_3 задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, 09.04.1972р.н., РНОКПП НОМЕР_1, народився в смт Чернігівка Запорізької області, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, аліменти на користь ОСОБА_1, 18.04.1973р.н., РНОКПП НОМЕР_2, зареєстрованої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, аліменти на утримання повнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, РНОКПП НОМЕР_3, в розмірі 1/4 частки всіх видів заробітку, щомісяця, починаючи з 21.07.2016р. до закінчення ним навчання, тобто до 30.06.2018 року.

Стягнути з ОСОБА_2, 09.04.1972р.н., РНОКПП НОМЕР_1, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, судовий збір у розмірі 551 (пятсот пятдесят одна) гривня 20 копійок на користь держави, зарахувавши ці кошти до спеціального фонду (отримувач коштів Управління Державної казначейської служби України у Чернігівському районі Запорізької області, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37892348, банк отримувача: ГУДКСУ у Запорізькій області, код банку отримувача (МФО) 813015, рахунок отримувача: 31213206700316, код класифікації доходів бюджету 22030001, Чернігівський районний суд Запорізької області, код ЄДРПОУ 37304095).

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана апеляційному суду Запорізької області через Чернігівський районний суд Запорізької області протягом 10 днів з дня його проголошення.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя:

чи буде поновлено строки оскарження, залежить від того, якими письмовими доказами підтверджуєте, що лиша зараз дізнались про наявність рішення. Невже не стягувались кошти на підставі цього рішення, невже не було відкрито виконавче провадження?

І ще, можливо кращим варіантом є новий позов про зменшення розміру аліментів. Оберіть юриста/адвоката для детального аналізу ситуації і обрання оптимального вирішення з ОГЛЯДУ на ДОКУМЕНТИ, що підтверджують потрібні обставини!

А где вы были прописаны в 2016 году?

При написании ответа используется разметка Markdown.