2197 дней назадАноним

Я з чоловіком не живу близько року, бо він мені зраджував і живе з іншою жінкою а мене покинув ще вагітною. Народився синочок, якому зараз 9 місяців і чоловік за весь цей час не хотів приїхати до сина. І він подав до суду про скасування шлюбу, вказавши причину що я підтримую звязок з чоловіком (колишнім) але це не так. За яких обставин можна скасувати шлюб??? І що тоді з сином, чи тоді міняється прізвище сина і моє??? Як тоді буде з аліментами, які платить чоловік на дитину і на мене до досягнення 3 річного віку синочку???

пишіть відзив на позов, а взагалі, для скасування підстав не вбачається, а для розлучення, так

Пред"являйте зустрічний позов про розірвання шлюбу. Шлюб до аліментів на дитину відношення не має, а щодо аліментів на Вас до досягнення дитиною 3 років ви маєте право як матір, яка доглядає дитину, якій не виповнилося три роки, тому навряд чи суд ухвалить рішення про припинення цих аліментів з підстав розірвання шлюбу.

Аноним (автор вопроса)

І ще я не вчиталась, він вказав в позовній що я ніби то приховала свою хворобу по жіночому, аденоміоз (захворювання матки) при тому що я йому це сказала в першу чергу, дуже хотіла діток, але не получалось в попередньому шлюбі, бо по цьому діагнозі мені в попередньому шлюбі ставили неплідність. Перед ним секретів немала бо надіялась на розуміння і підтримку. Мабуть таки треба для того діла найняти адвоката.

Стосовно найняти правознавця на ведення справи, це вирішувати Вам. А що точно потрібно зробити, то це надати копії позову (можливо у вигляді скан. обраному навіть з цього сайту юристу/адвокату) і отримати кваліфіковану відповідь по порядку дій. Вважаю, складання відзиву на позов має бути обов*язковим.

~= А Д В О К А Т =~

Він напевно просто бажає розірвати шлюб щоб одружитись вдруге, на все інше це не вплине, якщо не будуть ставитись певні конкретні додаткові позовні вимоги.

Аноним (автор вопроса)

Пане Анатолій, йдеться мова про скасування шлюбу при наявності дитини до виповнення дитиною 1 року. Розірвання і скасування наскільки мені відомо різні речі. Впевнена, що чоловік не хоче поділу майна і через це так поступає

Авторе, читання матеріалів юристом і не юристом, за висновками абсолютно відрізняється. Оберіть правознавця, надішліть скан. позову і доданих матеріалів та отримайте відповідь про перспективи спору, замовте складання відзиву на позов, як мінімум. Бо ось так толку не буде.

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую всім за підказки і за допомогу!!!) Пробачте що зайняла ваш час. Дуже вдячна що є такий сайт, де можна отримати хорошу пораду від обізнаних, в правовій сфері, людей.

При написании ответа используется разметка Markdown.