2167 дней назадАноним

продаємо будинок ,покупець просить спочатку дати завдаток ,а через пів року всю іншу суму.як правильно це оформити і чи це надійно,зважаючи на закон ,що особа ,яка проживає більше 11 міс в будинку може на нього претендувати?

Чи надійно - залежить від покупця і його матеріального становища, а для надійності потрібно належним чином оформити договір і зазначити в ньому пункти щодо строків і розмірів оплати. Можливо краще розглянути варіант укладення попереднього договору.

Аноним (автор вопроса)

а договір має обов*язково бути нотаріально завірений?

Звичайно, це ж нерухоме майно.

Аноним (автор вопроса)

дякую

звідки Ви взяли про 11 місяців, тим більше, щодо нерухомого майна? А оформити рекомендую одним з двох способів (обидва за нотаріальним посвідченням), або попередній договір купівлі-продажу (залишатиметесь власником до оформлення основного договору), або купівля-продаж в розстрочку (із забороною відчуження новим власником до сплати ним всієї суми). В будь-якому разі в тексті передбачити вартість в гривні з прив*язкою до еквіваленту долару чи євро, такі пункти можливо прописати законно. Бо може бути різке знецінення гривні до моменту оплати повної вартості за нерухомість і "програєте" в ціні

При написании ответа используется разметка Markdown.