2174 дня назадІрина

Позивач в усній формі при випадковій зустрічі повідомив мене про судове засідання. Виклику до суду я не отримувала. Чи маю право я не з"явитися на суд. І чи повинні мене повідомити рекомендованим листом про перенесене засідання.(цивілна справа) .Позивач знає мою адресу прописки і проживання, які співпадають.

Вас повинні повідомити письмово. Так що можете не з`являтись до суду.

Можете, але якщо Вам були направлены документи та повістки, а пошта Вам їх не вручила і вони повернулись( з будь-яких причин)- то розгляд справи відбудеться без Вас та приймуть заочне рішення. Можуть для підстраховки оголошення в газету подати. На мою думку краще знати та захищатися. Але все залежить від суті позову.

за нормами ЦПК, Ви вважаєтесь повідомленою у разі надсилання за Вашою адресою навіть якщо з якихось причин (не залежних від суду) не отримали. Чи йти на суд, залежить від того, наскільки постраждають Ваші інтереси. А якщо Ви відповідач, вони напевне постраждають, потрібно не лише йти, а ймовірно і подати відзив на позов згідно з ст. 178 ЦПК. Отже, знайомтесь з матеріалами даної справи шляхом фото чи копій, а далі вже юристу видніше, що з цим робити, надсилайте матеріали на пошту (скан.), гляну

При написании ответа используется разметка Markdown.