2156 дней назадАлла

Моя мама в 1993 році купила в організації ½ частини недобудованого житлового будинку №43 із станом готовності 40% за договором купівлі-продажу. В квітні 1999 року мама оформила свідоцтво на право власності на 48/100 житлового будинку №43. В червні 1999 року подарувала мені згідно договору дарування 48/100 частини житлового будинку, який був зареєстрований БТІ як житловий будинок №43. У всіх документах на відчуження , рішеннях міської ради, договорах купівлі-продажу, даруванні вказано, що це 48/100 частини житлового будинку. А на інвентарній справі та експлікації внутрішніх площ вказано що це квартира №1, площа якої 121.5 м/кв. В зв’язку із тим, що це квартира, мені відмовлено в субсидії при тому, що в мене із чоловіком мінімальна зарплата і немає більше доходів. Підкажіть будь ласка , чи можливо довести, що це не квартира , а половину будинку і яким чином? Дякую.Maaria@meta.ua, тел. 0667825508

ві что то недоговариваете, так как отдел соцобеспечения , который назначает субсидию не видит никаких документов кроме вашей декларации о доходах и заявления на назначение субсидии. если по документам у вас обозначено 48/100 жилого дома то это часть дома , а не квартира.и вообще инвентарное дело хранится в бти вместе с техпаспортом, который также уже не есть обязательным документом.

если вы не скрыли доход, то вам должны начислить субсидию хоть вы и официально работаете на минзарплату.

Аноним

Отдел соцобеспесения видит и смотрит!!! Реестр недвижимости. Посмотрите как зарегистрирована Ваша недвижимость там - дом или квартира, оттуда и нужно отталкиваться.

Так вся справа в тому, що згідно реєстру має бути зазначено право власності на 48/100 частини житловому будинку №43. При чому тут документи ОБТІ? Звільки управління соц. захисту має доступ до цих документів і чому беруть до уваги документи ОБТІ, а не витяг з реєстру про право власності. Як Анна вище написала, автор питання не всю інформацію вказала в питанні.

Аноним

Возможно автор запуталась?

Алла (автор вопроса)

Дякую за відповіді, я не запуталася, доходи не скрила. В справу на субсидію в мене взяли копію інвентарної справи - (це експлікацію, копію договору дарування, де чітко вказано 48/100 частини будинку № 43, рішення міської ради із вказаною загальною площею будинку №43), оригінал якої в мене на руках. В БТІ уже сказали ,що згідно моїх документів це частина будинку і нічого не будуть змінювати , а в субсидії що № 43/1 (коли є цифра через дріб) то це квартита. І слухати нічого не хотять. А в міській раді мені порекомендували впорядкувати адресу на 43а. Отакі реалії.

а где они увидели , что номер 43/1???? и по их логике получается , что человек живущий например дом № 1/2 (угловой) тоже не дадут субсидию?????????? вам никто без выделения вашей части дома в натуре в судебном порядке и присвоения отдельного номера дома , новых документов на уже отдельно ваш дом - ничего не поменяет .

вам бред говорят в субсидии

В яких документах зазначено №43/1?

Алла

43/1 (у сусідів 43/2 - 52/100 частини будинку) вказано в довідках міськради, в паспортах приписки . Дріб 1 ставить скрізь міська рада. 43 кв1 - квазано на титульній сторінці папки інвентарної справи та експлікації будинку , де визначена площа по квартирах. На підставі чого в БТІ написали наші частини будинку квартирами невідомо. В договорі купівлі-продажу це 1/2 незавершеного житлового будинку , а в договорі дарування 48/100 частини житлового будинку №43 без вказання площі (договір від 1999 року). Нам порадили розділяти будинок та присвоювати інші №. Дякую.

Аноним

Это долго и не дешево. Обратитесь с жалобой к начальнику отдела субсидий (письменнно!!!), не поможет - на горячую правительственную линию тел.1545. Про инвентаризационное дела молчите. Ваш вопрос - владеете частью ДОМА, почему отдел субсидий рассматривает это квартирой.

Алла (автор вопроса)

Дякую всім

При написании ответа используется разметка Markdown.