2156 дней назадАноним

Доброго дня! Якщо відкрита спадщина в іншій області, але не прийнята тому що пропущенні строки і спадкоємець може подати до суду для того щоб йому визначили додатковий строк для прийняття спадщини, то він може подати позов до суду по місцю проживання а не по місцю де знаходиться житловий будинок та земельна ділянка?

Аноним

Если наследственное дело открыто - оформлять Вы можете в течении всей своей жизни - законом срок не ограничен. Соответственно в суд не нужно.

Спадщина відкривається в момент смерті спадкодавця, а строк для прийняття - 6 місяців з часу відкриття спадщини, тому, якщо строк прийняття спадщини пропущено, потрібно його поновлювати - або за згодою інших спадкоємців, які прийняли спадщину, або зверненням з позовом до суду. В цьому випадку позов до суду потрібно подавати за місцем проживання відповідача або місцем знаходження нерухомого майно, але не за місцем проживання позивача. Якщо інших спадкоємців, які прийняли спадщину, немає, тоді відповідачем по справі потрібно залучати орган місцевого самоврядування за місцем знаходження нерухомого майно.

При написании ответа используется разметка Markdown.