2144 дня назадАноним

Доброго дня, шановні колеги! Працюю юристом і виникла спірна ситуація, в якій не змогла довести своєї правоти. Подала позов майнового характеру від двох позивачів. Оскільки ціна позову становила 10 000 гривень, судовий збір тут був у мінінмальному розмірі -704,80. так як кожен з позивачів просив визнати за ним право власності на 1/2 майна, кожен з них сплатив судовий збір пропорційно своїй частці з врахуванням загальної ціни позову - по 352,40. Прийшла ухвала про залишення позову без руху та було надано час для усунення недоліків, якою зобов"язали кожного з позивачів доплатити судовий збір, мотивуючи це тим, що кожен мав би сплатити по 704,80. Моя розмова з помічником судді стосовно відсутності підстав для доплати судового збору, не дала результату, він наполіг на доплаті судового збору, а оскільки ухвала про залишення без руху не оскаржується, для того щоб відкрили провадження у справі, ми змушені були доплатити судовий збір. Ось так. Образливо, що не змогла довести своєї правоти, оскільки, наскільки я розумію, суд невірно трактував положення Закону "Про судовий збір". Хочу почути думку колег з цього питання, помиляюсь я чи ні.

П.П 1 п. 2 ЗУ "Про судовий збір" за подання до суду: позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою справляється 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Протягом 2018р., у відповідності Держбюджета прожитковий мінімум складає с 1 січня - 1700 грн, с 1 липня – 1777 грн . Мінмальна сума судового збору складає 680 грн. Підсумовуючи наведене: 1 Позивач - 1 майнова вимога - П.П 1 п. 2 ЗУ "Про судовий збір". Тобто судом вірно застосовано норми ЗУ "Про судовий збір". Але у мене питання чому 704,80, з яких міркувань?

Вибачаюсь знайшов цифри: прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 1 січня 2018 року — 1762 гривні, з 1 липня —- 1841 гривня, з 1 грудня — 1921 гривня; Тобто і до суми судового збору у мене немає питань.

Закон трактуете не вірно Ви. все залежить від того скільки позовних вимог у Вашій заяві, а їх скоріш за все 2, візнати право власності в частині х1 за першим та друга позовна- визнати в частині х2 за другим. А за кожну позовну вимогу потрібно заплатити. А якщо б була третя- то платили б ще й за третю.

christy walton

Ищете ссуду для консолидации долга, необеспеченные ссуды, бизнес-ссуды, ипотечные ссуды, автокредиты, студенческие ссуды, личные ссуды, венчурный капитал и т. Д.! Я частный кредитор, предоставляю ссуды компаниям и физическим лицам с низкими процентными ставками и разумной процентной ставкой 2%. Электронная почта: christywalton355@gmail.com

При написании ответа используется разметка Markdown.