2139 дней назадАноним

Доброго дня! Мені 16,5 років. Проживаю в сільській місцевості. У травні цього року промер мій батько. Мій рідний дядько, що проживає поряд, зі сторони тата сказав, що хоче провести мені ДНК-експертизу, щоб встановити, чи являюсь я рідним сином мого покійного батька. Якщо не погоджусь, то погрожує примусом через суд.

Я маю свідоцтво про народження, де покійний батько вказаний, ношу батькове прізвище. Батьки офіційно зареєстрували шлюб через 4 роки після мого народження. Я - єдиний спадкоємець батькової частки, мати відмовилась від спадку в мою користь (це поки-що не підтверджено заявою, тільки на словах).

Скажіть, будь ласка, чи має мій дядько право наполягати на ДНК-експертизі? Які будуть наслідки щодо спадщини, якщо моє рідство з покійним батьком не підтвердиться?

Оспорити батьківство мають право Ваша мама, Ви і батьки Вашого батька при умові, якщо є докази, що батько за життя не знав про те, що він записаний Вашим батьком, дядько в цьому випадку не може оскаржувати батьківство свого брата.

При написании ответа используется разметка Markdown.