2131 день назадАноним

доброго дня знімали квартиру по договору на 6 місяців. місяць назад прийшла хазяйка і повідомила нам про те що ми повинні зїхать по закінченню договору. договір складавчя20.12.2017 по 20.06.2018 у мене є три дні для виїзду по закінченню договору? І мають вони право приводить в квартиру риєртора та інших людей для показу квартири поки я тут проживаю?

это их собственность и они могу делать все что им нужно

  1. Майно їхнє, але житло поки Ваше. Майно і житло це різні поняття в цьому випадку.

  2. Тому, в принципі, приводити кого попало у ваше житло не мають право. Більше того, ви як орендар маєте переважне право оренди найманого вами житла.

  3. По закону вас можуть виселити, тільки якщо у хазяйки скрутна ситуація і їй або членам її родини ніде більше жити.

4.НАЙГОЛОВНІШЕ! Але пам'ятайте, що Ви живете у країні злочинців і у нас закони не мають ніякого значення! Якщо треба ваша хазяйка або купила, або може купити дільничого, який може вам влаштувати ніч у буцигарні...( Все-таки у неї грошей більше, ніж у вас.

Той, що за справедливість. а вы можете аргументировать нормами законодательства свои выводы!??

Шановна Анна юрист почта anna2008bon@gmail.com почитайте хочаб Цивільний кодекс України Глава 59 НАЙМ (ОРЕНДА) ЖИТЛА

Стаття 822. Переважні права наймача житла

  1. У разі спливу строку договору найму житла наймач має переважне право на укладення договору найму житла на новий строк.

Не пізніше ніж за три місяці до спливу строку договору найму житла наймодавець може запропонувати наймачеві укласти договір на таких самих або інших умовах чи попередити наймача про відмову від укладення договору на новий строк. Якщо наймодавець не попередив наймача, а наймач не звільнив помешкання, договір вважається укладеним на таких самих умовах і на такий самий строк.

Якщо наймодавець відмовився від укладення договору на новий строк, але протягом одного року уклав договір найму житла з іншою особою, наймач має право вимагати переведення на нього прав наймача та (або) відшкодування збитків, завданих відмовою укласти з ним договір на новий строк.

  1. У разі продажу житла, яке було предметом договору найму, наймач має переважне перед іншими особами право на його придбання.

Хазяйка попередила їх лише за місяць. У мене до Вас інше питання??? Де ви тільки вчилися?

~= А Д В О К А Т =~

Тут зовсім інше питання... В договорі оренди можна було б врегулювати все це так, як бажає в основному власник, а не орендар. Ніхто не прочитавши повного (чи навіть неповного!) тексту договору оренди - вже роблять висновки. Це не фахово! Для чого тоді взагалі якийсь юридичний аналіз, якщо не враховувати вимоги договору? Це само по собі вже ознака потурання "беспредєлу", то про яку "юриспруденцію" взагалі мова тут йдеться? Перше, про що повинен був би вказати юрист з самого початку - "покажіть договір". А створити умови для власника "що немає де жити" та все інше, щоб подолати "переважне право" орендаря - то це не так складно. Проте виселити без згоди орендаря - по закону можливо тільки через суд (навіть якщо договір закінчився). Дехто так роками "затримується" та ще й цинічно не платись за оренду. Не кажучи вже, що скоріш за все "хазяйка" даного житла навряд чи зареєструвала договір в податковій інспекції. Адже будь-яку ситуацію для якісних відповідей (а не якісні для чого взагалі??) потрібно вивчати, а не "галопом по Європах" скакати по верхах не дивлячись на "корінці" та різні "дрібні" деталі...

При написании ответа используется разметка Markdown.