2110 дней назадЮлія

Доброго Вам часу доби! Прошу юридичної допомоги. Про себе: Мене звати Юлія. Мені 37 років. Я заміжня, проте чоловік Степан працює за кордоном (офіційно, доречі), тому він буває вдома рідко (1 раз на 3-4 місяці). У нас є донька Маргарита, якій 10 років. В нашій сім’ї живе собака породи лабрадор-ретрівер, якій 1 рік і 3 місяці. Проживаємо у квартирі у «жилкопі». В моїй квартирі — окремий вхід до загального двору. Вже кілька разів в той час, коли я на роботі (працюю з 8:00 до 20:00), а чоловік у закордонному відрядженні, траплялась неприємна ситуація. Моя донька має ключ від квартири та з мого дозволу виходить гуляти зі своїми друзями з сусідніх будинків. Вони катаються на велосипедах та роликах у сусідньому та нашому дворі. З нещодавна (з тих пір, як я пішла на роботу) дві сусідки, які є «закадичними» подругами и лають всіх підряд, почали дорікати моїй дитині, що вона грається у нашому дворі та на міждворовому проїзді зі своїми друзями. Вони не дозволяють дітям це робити, ображають їх, проганяють. Це має вигляд погроз: «Якщо ви ще раз тут з’явитесь, то я вам ноги переламаю (я вам зроблю, я вас повбиваю)». Все це супроводжується нецензурними виразами. Моя донька вже боїться виходити до двору. Я одного дня одній, а на наступний день – другій сусідці сказала, що, якщо будуть зачіпати дітей, я викличу поліцію. Проте все це відбувається тоді, коли мене немає вдома. Що мені робити? Куди мені написати звернення? На які статті можна посилатися? Дякую за відповідь

Аноним

Просто заявление в полицию, но доказать тяжело будет, если бы была видеозапись с телефона как они угрожают, но все же напишите на угрозу расправы над ребенком.Полиция проведет профилактику с этим мусором.

Аноним

В прошлом году узнаю от соседей, что я говорила гражданке Х следующее: ..... При первой встрече с данной гражданской включаю смартфон на видеозапись, подхожу и говорю: когда я говорила вам ....?! еще раз услышу - встретимся в суде! Соседка хвост поджала и теперь просто ангел!

Аноним

ГОворить одно взрослому человеку, а вот угрожать 10 летнему ребенку расправой, это уже криминальная ответственность, плюс моральное запугивание не совершеннолетнего.Так что не стесняясь в полицию, и хорошо бы что бы другие дети с их родителями, которым тоже угрожали написали, так как 3 заявления (если таковы будут) берутся уже на особый контроль.

При написании ответа используется разметка Markdown.