2080 дней назадАноним

Доброго дня. Чи правда, що мінімальна сума аліментів зросла до прожиткового мінімуму, 1777 грн? І якщо в попередньому рішенні суду вказано що сума аліментів складає 25% з/п але не менше 50% прожиткового мінімуму, то потрібно ще раз позов подавати?

Не правда, мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Аноним (автор вопроса)

А як же змін до законопроекту №8296.??? https://fakty.ictv.ua/ua/ukraine/20180703-rada-uhvalyla-zakon-pro-alimenty-2018-zbilsheno-rozmir-i-posyleno-pokarannya/

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63899 - цей закон ще не підписано Президентом

Аноним (автор вопроса)

Зрозуміло. А все ж таки, якщо його приймуть, чи потрібно буде ще раз позов подавати?

Зміни до законодавства не є підставою для звернення до суду про стягнення аліментів в більшому розмірі, стягнення аліментів повинно проводитися відповідно до норм діючого законодавства, якщо стягнення аліментів проводиться згідно норми законодавства, яка вже не є чинною, можна подавати скарги на дії виконавця.

Аноним (автор вопроса)

Дуже Вам дякую за роз'яснення.

Аноним

вибачте будьласка у мене доволі делікатна справа чи платяться аліменти після позбавлення батьківських прав й удочеренні дитини?

Після позбавлення батьківських прав - платяться, після удочеріння - ні.

Аноним

тоїсть після того як новий чоловік моєї бившої жінки удочерив мою доньку ніхто не може з мене стягувати аліменти окрім мане самого?

Аноним

велике дякую

Аноним

Вибачте якщо я подам на аліменти чи буду я отримувати надалі малозабеспечину допомогу

н.

невіс тка про жила 25 років народила 2 дітей старшому 24 р. одружений і має

При написании ответа используется разметка Markdown.