2107 дней назадАлександр

Добрый день! Ситуация такова: Умер отчим, проживавший с нами. Его мать его выписала с квартиры, а моя мать (его законная супруга) не прописала в нашей. После его смерти, моей матери отказываются выдавать похоронные деньги. Подскажите как быть и как их можно получить слышал о акте фактического проживания от соседей.

Ваш вітчим був пенсіонером?

Александр (автор вопроса)

Нет, умер в возрасте 50 лет.

З яких підстав відмовили у виплаті допомоги? Допомога на поховання має виплачуватися при пред"явленні документа про здійснення поховання, реєстрація місця проживання значення немає. Стаття 29 ЗУ "Про загальнообов"язкове державне соціальну страхування на випадок безробіття":

 1. Допомога  на  поховання  у  разі  смерті  безробітного або

особи, яка перебувала на його утриманні, виплачується особам, які здійснювали поховання, у розмірі прожиткового мінімуму.

 2.  У  разі  смерті безробітного, що є особою з інвалідністю,

або особи, яка перебувала на його утриманні, за вибором осіб, які здійснювали поховання, виплачується допомога на поховання за цим Законом або допомога на поховання чи відшкодування витрат на поховання за іншими законодавчими актами.

Александр (автор вопроса)

Совбез отказал в выплате т.к. он нигде не прописан. И сказали либо прописка либо справка фактического проживания его с семьей

Тоді потрібно оформляти довідку, що на момент смерті ваш вітчим проживав у квартирі Вашої мами, зверніться в ЖЕК за видачою такої довідки або якщо в будинку створено ОСББ, голова ОСББ може видати довідку

Александр (автор вопроса)

Она ходила в жек (сейчас это ЦНАП), они такую справку не дают

Александр (автор вопроса)

И в жек (дом не под ОСББ) тоже ходила, они такие справки не дают

Александр (автор вопроса)

а в ЦНАПЕ сказали, что надо письмо с подписями от соседей, о чем я вначале писал (акт фактического проживания от соседей с подписями). Есть ли где то образец?

Акт має бути складений депутатом вашої вулиці за підписами сусідів, зразки є в інтернеті.

Александр (автор вопроса)

А не подскажите где можно узнать кто является депутатом улицы?

У міській раді, зателефонуйте в приймальну, вони вам допоможуть це вияснити.

При написании ответа используется разметка Markdown.