2084 дня назадАноним

Чи має право державна лікарня створювати підрозділ по боротьбі з корупцією? (Назва не точна)"Агенти" цієї структури інкогніто ходять по лікарні, видаючи себе за пацієнтів, та провокують мед.персонал на порушення , та записують все на диктофон. Наскільки це законно ?

Чудовий спосіб боротьби з надмірно платною медициною, звісно, подібні дії на межі між законом і незаконністю, наскільки і в який бік, це залежить від фактичних дій одних і інших

Аноним (автор вопроса)

Наприклад така ситуація: приходить "агент" в кабінет здачі крові, та довго та наполегливо просить набрати кров без направлення лікаря за винагороду ( в такому разі треба йти в касу та оплачувати аналіз).

Аноним (автор вопроса)

Або ще ситуація: приходить "агент" та просить щоб йому пройшли мед.огляд за винагороду без його участі.

Аноним (автор вопроса)

Ще додам, що ніхто на провокацію не піддався.

якщо небуло загрози життю чи здоров*ю пацієнта через вимоги дотримання формальностей, а цього не було, персонал вчинив вірно.

Зате в конкретному закладі зведуть до мінімуму платні незаконні послуги. В усіх інстанціях би керівництво такі заходи здійснило, починаючи з дитсадків, шкіл, інших, де суми досягають тисяч за те чи інше. Але ніхто не піде на подібну перевірку там, де отримує відкати... Тому й маємо поодинокі випадки боротьби...

При написании ответа используется разметка Markdown.