2049 дней назадОльга

Сыну 17лет ехал ночью на авто его остановили красные биреты .Затребовали с нас 10.000грн. Как поступить в этой ситуации?

Аноним

Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, - тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до тридцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Конечно еще придется права отдать на год, машину на штрафстоянку и все дела. А так да, 10к можно не платить

Аноним

Штраф максимальный 870 грн.А 10 000 тупо развод.

~= А Д В О К А Т =~

Согласно действующей статье:

Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом...
= = =
Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі...   ...посвідчення водія відповідної категорії... ..., -
тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (25 х 17 = 425 грн.)

 ...передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, -
тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (30 х 17 = 510 грн.)

425 + 510 = 935 грн. общая сумма с обоих (с того, кто передал управление и с того, кто управлял без прав) 

Другое дело, что за несовершеннолетнего могут принудить заплатить его родителей, если не сам родитель и "передал" управление авто.

При написании ответа используется разметка Markdown.