2075 дней назадАноним

оброго дня. Допоможіть мені в такому питанні будь ласка. Мені в сільській раді згідно статті 122 виділили земельну ділянку 2 га для ведення особистого селянського господарства, але так як дане поле де знаходяться ці 2 га належить до колективної власності колгоспу оформити я ії не можу тому треба це поле відсуджувати. Щоб відсудити дану ділянку я звернулася до сільській раді з проханням дати але мені її в аренду(щоб обробляти дані 2 га щоб були гроші на ті судові справи по відчуженю, так як я студентка) до того ж я навчаюся на останьому курсі медуніверситету і 3 роки я буду відробляти в нашому районі бо в мене звідси направлення, Мені здається в такому випадку тим паче я маю право на ту ділянку, але в сільраді там відверто відмовляють тому що те поле де знаходиться моя ділянка 2 га, там 28 га арендує інша людина але договір закінчується у нього в вересні 2018 року. Мені в сільраді сказали приходити на сесію і типу відстоювати свої права , щоб ви розуміли там у нас хто громче кричить той і правий, але я хочу щоб мене зрозуміли без кроку. Допоможіть будь ласка, що мені там говорити, чим керуватися, як відстояти свої права.дякую

Аноним

Или выделили или в колхозной собственности? Какие есть документы?

Колгоспу вже немає. Вам сільська рада виділила цю земельну ділянку в користування? Є якісь документи? Якщо є, можете подати заяву в сільську раду про надання згоди на виготовлення проектної документації на землю з метою подальшої її приватизації.

~= А Д В О К А Т =~

... і це доволі "коштовна" процедура (виготовлення землевпорядної документації) ~ 5-8 тис.грн. А вам ще перед тим краще через суд повирішувати всі спори (чому виділили, а не надають; чи законний статус таперішнього "орендаря" тощо). Адже не повинні були виділяти те, що не є вільним від інших зобов'язань. І ще ряд інших "заморочок", в які вас намагаються ввергнути/заплутати хитрі місцеві чиновники, головним з яких є голова.

Аноним

Какие у вас есть документы на руках?

Аноним

Так вказала ж - рішення ради...

При написании ответа используется разметка Markdown.